Reklama

Reklama

The Ducktators

všechny plakáty
Rodinný / Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1942, 7 min

Obsahy(1)

Ticho v malé, poklidné vesničce je přerušeno křikem, narodilo se ošklivé kačátko. Prvním pozdravem světu bylo rázné "Sieg Heil". Netrvalo dlouho a další diktátor se vyklubal na svět ...
Hitler, Mussolini a Hirohito jako kačeři se spikli proti Mírové holubici. Bude dobro v této kreslené komedii silnější? (mr.filo)

Zajímavosti (2)

  • Kačer, který se vylíhl z vajíčka, měl v celé karikatuře knír a nacistický znak, což naznačuje, že tato postava symbolizovala Adolfa Hitlera. Černý houser, který se stal kačeřím souputníkem, má otevřený italský přízvuk a na konci jedné z jeho řečí bylo slyšet kuřátko, jak několikrát křičící: „Duce,“ což naznačuje, že tento houser je Benito Mussolini. Druhý kačer využívá vlajku Japonské říše a otevřeně zpívá skutečnou píseň „The Japanese Sandman“. Pravděpodobně to má být Hideki Tojo (japonský diktátor, generál japonské císařské armády a válečný zločinec) soudě podle vojenského klobouku, který má na hlavě. Obvykle je však mylně identifikován jako Hirohito. Černý kačer může být odkazem na Rommela, protože také pocházel z jižního Německa a mluvil s přízvukem, ale může také souviset s tím, jak byli Afroameričané v té době na jihu Spojených států obrovskou demografickou skupinou. Králík s knírem je zase karikatura Josifa Stalina. (Jan.Kanak)
  • Ve filmu zaznívají některé skladby z české opery „Prodaná nevěsta“ od Bedřicha Smetany, jako například „Polka“ nebo „Komedianti“. (hrnpol)

Reklama

Reklama