Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Aky 

všechny recenze uživatele

První polovina byla naprosto skvělá, a kdyby film udržel tohle tempo dirigované Al Pacinem a Johnem Goodmanem, dal bych bez zaváhání 5*. V durhé polovině, kdy se přestala hrát sonáta o mužské partě a chlapském přátelství, ale přešlo se na pole lásky, všechno najednou začínalo dostávat naivní podtóny, vytrácel se humor a ani překvapivé odhalení vraha už to zkrátka nevytrhlo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý Al Pacino v jinak průměrném snímku. Harold Becker je viditelně rutinér, který dostal do rukou zajímavý scénář a pokusil se skrze několik známých tváří udělat svůj nejlepší film. To se mu jistě povedlo, ale ať Pacino, Goodman nebo Ellena Barkin si zasloužili ještě něco navíc. Nabízí se tu i srovnání s mnohem lepším Základním instinktem, ale to je cesta, kterou si Becker vědomě nevybral a Moře lásky tak jde cestou hraní si s divákem spíše před "dovolenou hranicí" než za ní jako zmíněný snímek se Sharon Stone a Michaelem Douglasem. Bohužel zmíněný Ellen Barkin má do mé femme fatale opravdu pěkný kus a přestože v posledních Dannyho parťácích (kde se opět sešla s Pacinem) vypadá zraleji a lépe, v moři lásky se spíše utápí... Podobné rádoby noir hříčky by zasloužili více vášně nebo jiných emocí... ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Frank Keller (Al Pacino) a Teri Sherman (John Goodman) pátrají po vrahovi, který vysvlékne své oběti do naha a pak je bez milosti zastřelí na posteli. Napínavý thriller s mrazivou atmosférou nočního New Yorku. Al Pacino skvělý jako vždy. John Goodman a Ellen Barkin také zahráli slušně. Pravděpodobně nejlepší film Harolda Beckera........ ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Pil, žil ji. S chutí. Hltal tu závrať. Kapitán kotvící v této lodi. Namočil se do hlubin, mezi slastné výkřiky. Dostatečně se napojil, aby nakonec naběhl na, dopadl akt vyvrcholení. Základní instinkt tenata černých vod. Ztracen v tůních vůně ženy. Byl to klam. Za labutími písněmi, refrénem Ofélie nemravné smrti stál. Hřmí, kvílí Orfeus. Jeho pád. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní kriminálka, která má dost podobný rysy jako pozdější opěvovanej Základní instinkt, akorát tam kde v Základním instikntu byli potřeba jak Sharon, tak Douglas, tak tady si vystačí naprosto perfektní Al Pacino sám, až teda na sexuální scény, tam si naštěstí sám s sebou nevystačí, tam mu poůže Ellen Barkin, ale jinak na něm celej film stojí a je fakt perfektní, ostatně jako celej film. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)

Reklama

Reklama