Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Zajímavosti (25)

  • Režisér chtěl pro Kevina Bacona radikální sestřih. Plánoval mu nechat udělat punkové číro, ale producenti to zatrhli. Ale dovolili najmout extravagantního a jednoho z nejdražších kadeřníků. Před začátekm natáčení došlo na střih a Kevin Bacon musel mít na žádost kadeřníka zavřené oči. V jeden moment se ale Baconovi podařilo otevřít jedno oko a podívat se a byl v šoku z toho, že i sám kadeřník měl oči zavřené a tvořil účes jen pomocí hmatu. (SpaceOdyseus)
  • Natáčelo se od 9. května do ledna 1984 v Utahu. (Varan)
  • Dianne Wiest (28.3.1948), která hrála Vi, matku Ariel, byla ve skutečnosti jen o 9 let staší než Lori Singer (6.11.1957). (FilmFan24)
  • Film je volně inspirován životem farmářské komunity v Elmore City v Oklahomě. Ještě v roce 1978 byl v tomto městečku zakázaný tanec. Zákaz trval už skoro 90 let a skupině středoškolských studentů se podařilo situaci změnit. (FilmFan24)
  • Kevin Bacon se zajímal o hlavní roli ve filmu Christine (1983) podle románu Stephena Kinga ve stejnou dobu, kdy dělal zkoušky na "Footloose". Producenti jej přesvědčili, aby se role ve filmu Christine vzdal a raději přijal hlavní roli ve Footloose. (FilmFan24)
  • Hlavní roli Rena MacCormacka měl původně hrát Christopher Atkins. Jedním z oslovených herců na roli Rena byl i John Travolta, který okamžitě odmítl. Dalšími kandidáty na hlavní roli byli Tom Cruise a Rob Lowe. Šéf castingu byl nadšený z Cruisova slavného tanečního výstupu ve spodním prádle ve filmu Riskantní podnik (1983), ale z obsazení sešlo, protože Cruise v tu dobu točil film Správná hra (1983). Lowe byl na zkouškách celkem třikrát, podle režiséra měl ten správný vzhled a taneční nadání, ale bohužel si zranil koleno a musel se role vzdát. Poté, co režisér viděl film Bistro (1982), přesvědčil producenty a obsadil Kevina Bacona. (FilmFan24)
  • Scény, ve kterých se Willard Hewitt (Chris Penn) učí tančit, byly přidány do scénáře díky Pennovi, který skutečně tančit neuměl. (FilmFan24)
  • Původně se s režií filmu počítalo s Michaelem Ciminem. Byl ale studiem vyhozen poté, co požadoval zálohu 250,000 dolarů na přepsání celého scénáře. Celkový rozpočet filmu byl velice nízký - jen 7.5 miliónu dolarů. (FilmFan24)

Reklama

Reklama