Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (141)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Určitě existují lepší i horší filmy s tematikou tancování, ale v rámci tohohle subžánru se podle mě jedná o lehký nadprůměr (i když musím uznat, že jsem jich zase tolik neviděl). Bohužel u mě nové Footloose strádá hlavně díky hlavnímu hrdinovi, který mi nepřišel moc sympatický. Taky časové zasazení mi přišlo dost divné - hudba, kostýmy, účesy, to všechno je docela oldschoolové, na druhou stranu tam poslouchají v autě písničky z mp3 a reverend v kostele káže o internetu. Pro milovníky podobných filmů je to určitě povinnost, pro nás ostatní, jednou pustit a dost. 5/10 ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se dívala jen kvůli svému oblíbenci Milesi Tellerovi. První zklamání bylo, že tam hraje jen vedlejší roličku kamaráda hlavního hrdiny. Další zklamání totálně na hlavu příběh. V městečku se kdysi stala nehoda, při níž umřeli teenageři, co se vraceli z diskotéky, takže rada města v čele s reverendem zakázali tancovačky a cokoliv, kde se mladí scházejí. A přichází na scénu náš hrdina, co se do městečka nastěhuje a zamiluje se do reverendovi dcery. Klasiku s Kevinem Baconem neznám a ani vidět nepotřebuji, protože zápletka tohoto stylu je už sama o sobě dost praštěná. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Pre drvivú väčšinu bude Footloose podpriemerným maximálne priemerným filmom. Hlavne kvôli tomu, že je to ramake, že je plný klišé, že dej sa odohráva na strednej škole kde sú samí teenageri a kto vie kvôli čomu ešte, ale pokiaľ je vám to všetko u prdele, ste nenáročný a máte radi tanec, hudbu a zábavu, tak sa vám film bude páčiť rovnako ako mne. ()

Evinkanka 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi dost líbil,poprvé jsem koukala s nadšením i když mi Kenny Wormald je chvilkama nesympatický a nelíbí se mi,ale to je jenom můj detail. Hodně mě nadchl příbíběh...město kdo se nesmí tancovat je dle mého názorů originální.Po prvním shlédnutí jsem byla nadšená, bohužel jsem se na tento film koukla ještě asi "jenom" 4 a začalo mi na tomto filmu chybět málo tanečních scén, dali by se spočítat na prstech,což je dle mého názoru škoda, kdyby tam bylo více tanečních scén možna by se mi celý film líbil i po 6, ale tak si jen někdy pouštím taneční scény.... některé rozhovory jsou trošku nudné, ale i přesto film vcelku dost dobrý,příběh pěkný dávám 4* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jsou daleko horší věci, které by měly být zakázany. K nim tanec rozhodně nepatří. Bylo velmi příjemné zase po několika letech vidět herečku Andie MacDowell v něčem jiném než je reklama na zkrášlujcí prostředky, které zabraňují tvorbě vrásek nebo co to vlastně bylo. Původní verzi filmu s mladým Kevinem Baconem považuju za klasiku, které dám přednost před tímto remakem. Mě tady pořád něco chybělo. Je vidět, že nejsem jediná, kdo si myslí, že Julianne Hough vypadá jako Jennifer Aniston. Ty dvě herečky mají stejná gesta a výraz a úplně stějně se i usmívají. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Vonkajší záber tanečného klubu "Cowboys" bol skutočným klubom v Kennesaw, Georgia. Klub sa zatvoril niekoľko rokov po natočení filmu. (Arsenal83)
  • Film měl původně režírovat Kenny Orgeta. Odstoupil ale kvůli výši rozpočtu a kreativním neshodám. (oje)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama