Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

Procker 

všechny recenze uživatele

Upřímně mám tenhle druh filmu celkem rád. Často přehlížím, jak "klišovité" jsou scénky, předvídatelný příběh a mnohdy i slabé výkony herců. Ale pokud máte přesně tuto charakteristiku zabalenou do téměř 2 hodin dlouhé stopáže a navíc bez pořádných tanečních vystoupení, tak v tomhle případě, vážení, se i mně protáčejí panenky. ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Nebudu váhat s nejvyšším hodnocením, protože když se člověk při sledování vrtí na sedačce jak rodeo tak to je přesně vono! Hudba byla skvělá, countrydance taky bomba a já nemám co dodat! Prostě milovníci pohybu a zvláště tance musí rozhodně vidět!:) (Písničku Footloose nemůžu ani za boha dostat z hlavy!) ()

Reklama

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Žeby som mal nutkanie skočiť na parket a zodrať tam pár tenisiek, ani v najmenšom. Pri pohľade na nádherné modré kukadlá a natriasajúci sa zadok Julianne Hough, ostatok sympatického obsadenia a za znenia chytľavého hudobného podmazu sa však za minútami tohto podľa očakávania tuctového príbehu - kde ani romantická podzápletka nefunguje tak, ako som si predstavoval - len zaprášilo. A to som si sprvoti v duchu vravel, že prinajlepšom štvrťhodinka bude nazvyš. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Takže je tu další teenagerovský cool taneční slaďák, další re-make a další americká šaškárna. Tohle všechno FOOTLOOSE je a nečekejte tedy nic originálního. Film je příběhem kluka, který se ocitne v malém městečku, kde je díky tragické nehodě v minulosti zákaz "hlučného" života. Žádná hlasitá hudba, pobuřující tanec, zapomeňte na maturitní ples aj. Prostě dokonalé slušné městečko :-D. Už tohle je základ pro tu nejabsurdnější podívanou. K tomu přidáme šviháckého chalana, z kterého si všichni ve městě samozřejmě zase sednou na zadek, uloví tu nejvíc sexy kočku, natře to nejdrsnějšímu frajírkovi v "drsných" autobusových závodech a nakonec dokáže nemožné a ve městě se opět může tancovat (alespoň na jeho kraji). Tance jsou přesně půl na půl, je tu mnoho stylů, ale nejvíc mě zaujala hromadná country tancovačka (country moc nemusím, ale ty americké hromadné tancovačky jsou pecka). Co mě štve je ta naivní a cukroušská atmosféra. Vždy když začne nějaký tanec, tak to jde jen pár vteřin, pak se z toho stane klasická novodobá sexistická objížděčka těl. Sexy kroucení prdelkou, zpocený - tady až přeolejovaný těla, hubený bříška aj. Rád se podívám na pěkný baby, ne že ne, někdy víc, než je milé. I tak ale nemám rád tyhle filmy pro náctiletý, co jsou postavený jenom na tomhle. Chápu, že dnešní puberťačky jsou hotový z přihřátých metroušů s nagelovanými vlásky, barevným svetříkem nebo tričkem a vystrčenou přezkou u pásku....stejně jako kluci z umělé krasavice, navíc upravené tak, že snad filmaři trávili víc času prací na jejím těle, než filmem samotným (ty křiklavě zelený oči někde na začátku, to byla síla :-D). Řekl bych si klidně i "fajn, tak jde to no", ale těch vražedných 113 minut, to je ten největší hřebík do rakve tomuhle filmu. Splácat natahovaný dialogy o prdu se slaďoučkýma tanečkama, to se fakt nepovedlo...Dal bych normálně asi 3 hvězdy, ale muselo by to být alespoň o 20 minut kratší ;) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ronny Brewer, Dean Pitchford / Predloha: Dean Pitchford (Charaktery) | Hudba: Deborah Lurie, Blake Shelton | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Spyglass Entertainment, MTV Films, Dylan Sellers, Zadan/Meron Weston Pictures | Rozpočet: 24 miliónov $ | Tržby: 62,701,289 $ || Nebyť klišoidnosti poslednej tretiny, tak je to najzábavnejší tanečný film za posledné roky. Avšak faktor tanca, ktorý by mal byť u tejto žánrovky primárnou zložkou, je kvalitatíne na míľe ďaleko od Step Up Revolution, ktorý bol vyváženejší jak umelecky, tak remeselne. I tak dobrá zábava na jedno videnie. Choreografie nasratého mladíka v podaní Kennyho Wormalda v sklade je ale jednou z najzaujímavejších. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Vo filme si Ariel (Julianne Hough) vyzlečie tričko, aby odštartovala autobusové derby. Rovnakým spôsobom mala v pôvodnom scenári k originálnemu Footloose (1984) odštartovať preteky traktorov. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno