Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

Dever 

všechny recenze uživatele

Pre drvivú väčšinu bude Footloose podpriemerným maximálne priemerným filmom. Hlavne kvôli tomu, že je to ramake, že je plný klišé, že dej sa odohráva na strednej škole kde sú samí teenageri a kto vie kvôli čomu ešte, ale pokiaľ je vám to všetko u prdele, ste nenáročný a máte radi tanec, hudbu a zábavu, tak sa vám film bude páčiť rovnako ako mne. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jsou daleko horší věci, které by měly být zakázany. K nim tanec rozhodně nepatří. Bylo velmi příjemné zase po několika letech vidět herečku Andie MacDowell v něčem jiném než je reklama na zkrášlujcí prostředky, které zabraňují tvorbě vrásek nebo co to vlastně bylo. Původní verzi filmu s mladým Kevinem Baconem považuju za klasiku, které dám přednost před tímto remakem. Mě tady pořád něco chybělo. Je vidět, že nejsem jediná, kdo si myslí, že Julianne Hough vypadá jako Jennifer Aniston. Ty dvě herečky mají stejná gesta a výraz a úplně stějně se i usmívají. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Je to tady, pozor, budu nadržovat a hledat něco, co pod slupkou možná ani není. Footloose se mi líbilo a ač jsem neviděl žádný současný taneční film, troufnu si tvrdit, že je právě tento něčím mnohem víc. Návratem k bezstarostnosti třeba takové Pomády. Může za to hlavně Kenny Wormald v hlavní roli – čistě heterosexuálně uznávám, že jsem se do jeho “jamesdeanovského” charakteru zamiloval, bavil mě a perfektně mi zapadl do prostředí maloměstského zapadákova, kde jeho duše opravdu úzkostlivě trpí z místní omezenosti. Craig Brewer i ve svém třetím celovečerním zářezu ušatému divákovi dokazuje, že jako perfektní hudební dramaturg v rádiu by se určitě neztratil (to není urážka). Jeho soundtrackové doprovody jsou jedinými “VA”, které mě dnes dokážou zaujmout. Samozřejmě se najde spousta (spousta!) scén, které naprosto nakopávají do zadku logiku, a také nesmyslných dialogů, jež uši trhají až u kořínků (absurdní scéna “Každý víkend tady závodíme s autobusy.”). Ale světe div se, překousnu to a remake Footloose se zařazuje mezi má malá guilty pleasure. 70 % ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Naprosto debilně obsazený remake (ale vážně - tady je snad úplně každičká postava dvakrát tak nesympatická, co v originále, hlavní hrdina kór), v němž se až na výměnů traktorů za autobusy žádné inovace nekonají. Naopak, scény, které mi už v originále připadalo trapné sledovat (taneček v továrně), nabraly na skutečné trapnosti až nyní a ty ostatní jsou naprostou (a pouhou) kopií své předlohy. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná záležitost. Neviděl jsem původní film z osmdesátých let, ale myslím si, že tento snímek mu určitě bude slušně konkurovat. Fajn atmosféra s netradičním a hezkým příběhem. Spousta mladých ohebných herců + Dennis Quaid. Výborný a chytlavý soundtrack. Žádné veledílo to není, ale ta skupina, pro kterou je film určen si pošmákne. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Linka "Let's Dance" sa nakrútila na 20 záberov. (Arsenal83)
  • Kenny Wormald predvádzal väčšinu svojich tanečných pohybov sám, pretože je sám tanečníkom. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama