Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (141)

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

To takhle do jednoho zapadákova s prazvláštníma „zákonama“ přijel městskej boreček. A rebeloval, protože mu místní „zákony“ moc nevoněly. V průběhu filmu se tenhle boreček strašně naštval na celý město a tancem upustil trochu páry. Tím se uklidnil a začal opět rebelovat, aby se mohlo tancovat na maturitní ples v zapadákově, kde je tanec zákonem zakázanej. Bavit se někteří možná budou, od základu strašná pitomost a nedá se dát víc jak 2* ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Děj a hlavní zápletka filmu už od počátku schazuje film na nízké hodnocení . Po taneční stránce film také neohromí. Tance je málo a není nijak okouzlující. Vtipný je film dost, jen se obávám, že spíš pro svoji absurditu. Nicméně z kina jsem odcházela s dobrou náladou. Možná to bylo jen tou atmosférou, ale budiž. 40%. Rozhodně ho ale řadím mezi remake, který nebylo nutné točit. (Los Angeles, Universal Studio) ()

Reklama

Guzo 

všechny recenze uživatele

Určitě existují lepší i horší filmy s tematikou tancování, ale v rámci tohohle subžánru se podle mě jedná o lehký nadprůměr (i když musím uznat, že jsem jich zase tolik neviděl). Bohužel u mě nové Footloose strádá hlavně díky hlavnímu hrdinovi, který mi nepřišel moc sympatický. Taky časové zasazení mi přišlo dost divné - hudba, kostýmy, účesy, to všechno je docela oldschoolové, na druhou stranu tam poslouchají v autě písničky z mp3 a reverend v kostele káže o internetu. Pro milovníky podobných filmů je to určitě povinnost, pro nás ostatní, jednou pustit a dost. 5/10 ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto filmu jsem měl veliké obavy. Přívětkem Tanec zakázan byl film mnou směřován do odpadních vod jako Lets Dance2,3, Honey2 atd. Jsem rád, že jsem se zmýlil. Je vždy lepší být mile překvapen než-li hořce zklamán. Abych nepěl zbytečně moc chvály, náš footloose nepatří mezi perly filmového průmyslu, ale mezi slabí průměr americké produkce. Příběh byl lehce předvítadelný a se závěrečným happy endem se nevzdálil od středního proudu, tak aby byl líbivý a puberťačky si ho mohly pouštět pořád dokola a objímat se u toho. I přesto je footloose koukatelný a nesrovnatelně lepší než filmy zmíněné nahoře. Uděluji tři hvězdy. Sice o fous, ale jsou tam. Celkově 50% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Remake neremake, tento film je pouhý moralizační blábol napěchovaný tou nejkýčovitější americkou MTV popkulturou. Nebudu se pitvat scénářem, působí však velmi nedotaženě a prázdně, naopak veliký je nápor prvoplánovitého patosu a nechtěné úsměvnosti, zato tance je trestuhodně poskrovnu. Postavy si bohužel nedokázaly získat mé sympatie. Herecké obsazení nijak nevybočuje, ani pozitivně, ani negativně. Julianne Hough mě zaujala v Bezpečném přístavu, tady však ještě působí jako nevyzrálé káčátko bez patřičné jiskrnosti, byť jí to sluší i zde. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • V rámci propagácie filmu sa predávalo oblečenie inšpirované filmom, ako sú dámske červené čižmy, džínsove kúsky, obuv a laky na nechty. Paramount poslal hercov a režiséra na propagáciu filmu na propagačné turné do viac ako tucta miest. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama