Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Mamma Mia, proč je na světě tolik prostopášnosti, tolik neúcty k Pánu a jeho Zákonu? Viděli jste to také? Řeknu Vám, taková zhůvěřilost, to je ale taková zhůvěřilost ten tanec! Ptáte se, bratří a sestry, jak budeme postupovat dál, jaký zaujmeme postoj? Vězte a buďte poslušní, dávám Vám za úkol vyhnout se Hříšnému tanci, vyvarovat se Horečky sobotní noci, zakazuji Vám vstoupit Na parket. Rock'n'roll ve Vás akorát probouzí chlípné myšlenky, činí z Vás Maniacy, kteří jen řvou, rvou se, opíjí se, drogují a smilní. Ano, nezoufejme již, spása je nám všem blíž, než se může na první pohled zdát. Budete-li dbát mých rad, budeme úspěšní! S láskou na mne pak budou vzpomínat všichni ti, jenž budou s anděly na nebesích pět Hosanna, navěky s úctou, bratr K, váš neselhávající morální kompas. ()

Reklama

Matli 

všechny recenze uživatele

Nebýt Strážců galaxie, tak jsem tento film neviděl:-) Ale jinak celkem příjemné pokoukání na 30 let starý film, který není tak špatný. Hodně mladej Kevin Bacon, Sarah Jessica Parker a hlavně John Lithgow, kterého neznám jinak než jako Trinity Killer z Dextra :-) Písničky chytlavý a toho tance tam zase tolik není, naštěstí. 58% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy hlavně z nostalgie k filmům 80. let. Na plátně se toho totiž moc neděje. Kluk z města přijede do silně nábožensky založené vesnice. Má problémy, spíš kvůli ostatním, protože se nechová nijak vyzývavě nebo drsně, snaží se místní radnici přesvědčit, že tanec není hřích a nakonec... ale, nebudu prozrazovat pointu, i když je asi každému jasná. Hodně se tam tančí a konflikty nevygradují do nijak ostrých střetů. Více méně je to idyla, kde je nejzajímavější postava rigidního pastora, protože není napsaná jako nějaký zaslepený náboženský fanatik, ale jako přemýšlivý muž, který má své důvody, proč se snaží mládež držet na uzdě. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný hudebně taneční snímek. U nás byl v roce uvedení takřka neznámý, ale na západ od našich hranic mládeží uctívaný kult. Díky rakouské televizi a rozhlasu jsem tehdy alespoň zaznamenal ústřední hit Kennyho Logginse. Až po letech v souvislosti s uvedením stejnojmenného remake do amerických kin Kevin Bacon přiznal, že na taneční scény měl dubléra... ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Původně se s režií filmu počítalo s Michaelem Ciminem. Byl ale studiem vyhozen poté, co požadoval zálohu 250,000 dolarů na přepsání celého scénáře. Celkový rozpočet filmu byl velice nízký - jen 7.5 miliónu dolarů. (FilmFan24)
  • Scény, ve kterých se Willard Hewitt (Chris Penn) učí tančit, byly přidány do scénáře díky Pennovi, který skutečně tančit neuměl. (FilmFan24)

Reklama

Reklama