Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (141)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Je to tady, pozor, budu nadržovat a hledat něco, co pod slupkou možná ani není. Footloose se mi líbilo a ač jsem neviděl žádný současný taneční film, troufnu si tvrdit, že je právě tento něčím mnohem víc. Návratem k bezstarostnosti třeba takové Pomády. Může za to hlavně Kenny Wormald v hlavní roli – čistě heterosexuálně uznávám, že jsem se do jeho “jamesdeanovského” charakteru zamiloval, bavil mě a perfektně mi zapadl do prostředí maloměstského zapadákova, kde jeho duše opravdu úzkostlivě trpí z místní omezenosti. Craig Brewer i ve svém třetím celovečerním zářezu ušatému divákovi dokazuje, že jako perfektní hudební dramaturg v rádiu by se určitě neztratil (to není urážka). Jeho soundtrackové doprovody jsou jedinými “VA”, které mě dnes dokážou zaujmout. Samozřejmě se najde spousta (spousta!) scén, které naprosto nakopávají do zadku logiku, a také nesmyslných dialogů, jež uši trhají až u kořínků (absurdní scéna “Každý víkend tady závodíme s autobusy.”). Ale světe div se, překousnu to a remake Footloose se zařazuje mezi má malá guilty pleasure. 70 % ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Připravte se na pořádný tanec!? Ale no tak, kde? Abych se přiznala, choreografie tohoto filmu mě za srdce ani za toho vůbec nevzala, natož hudba, co to všechno provázela. Tanec mám opravdu ráda, ale tady mě moc nevzal. Ani příběh. Kluk měl sice vcelku dobrý charakter, ale na tom se takový film uvést nedá. Ani na netancujícím kamarádovi. Ani nevím, komu bych tenhle film mohla doporučit… ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to remake a nic jiného. Jsou zde skutečně všechny scény v podstatě stejné, jen jsou trochu modernizované, ale není zde žádné dějové překvapení, mnoho scén se doslova opakuje, akorát s jinými herci. Vlastně nechápu, jaký je smysl takového díla. Dobře se na to kouká, ale prostě to je jen novější kopie, nic navíc. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Footloose: Tanec zakázaný viacmenej splnil očakávania. Je použitých dosť klišé, absentuje viac tanečných scén, z ktorých by divákovi behal mráz po chrbte (tie nechýbajú v iných tanečných filmoch, napr. Let 'dance). Na druhú stranu, niektoré časti sú natočené chytľavou formou, snímka sadne mladému publiku. Ideálny oddychový film na nedeľný večer. 60% ()

mo cuishle odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný. Nejhorší "taneční film" co jsem viděla. Když už vybírám neherce, kteří absolutne neumějí hrát (což bych v tanečním filmu pochopila) tak sakra aspoň vybírám tanečníky kteří umějí tancovat! O ději se zmiňovat nebudu ten nemá žádný tan.film..ale tohle je teda něco otřesnýho...Celkem 0% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Kenny Wormald predvádzal väčšinu svojich tanečných pohybov sám, pretože je sám tanečníkom. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama