Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný fim, který sice obsahuje stupidní scény (např. noční klub v Amstru), ale nepostrádá to, proč vlastně komedie vznikají. A to je zábava. Děj je velice jednoduchý a o to více nápaditý. Hlavní herci hrají solidně, hudba je fajn a některé ty mouchy jsou spíše k dobru. A především film obsahuje spoustu extra vychytaných situací, jako např. malý Adolf, Manchester United fans, Bratislava, atd. Musím říct, že je to jedna z nejzábavnějších komedií, co jsem viděl. 75% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Putovanie teenagerov za láskou má síce švih, no postráda vtip. Ten som zaregistroval len v jednom prípade. Hlavné mesto Slovenska označené na mape ako popolník plný špakov, rozsypaného popola, črepov a rozliateho blivajzu považujem za výstižný symbol väčšiny tunajšej reštauračno/ krčmovej obsluhy. A to si hviezdičku zaslúži. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mi o tomhle filmu nikdo neřekl dřív - jeho objev mě neuvěřitelně nadchnul, protože bych nevěřil, že někdo mohl něco takového natočit - ten nápad, kdy se Praha ve filmu vydává hned za několik evropských metropolí, je sám o sobě fascinující bizar, což v kombinaci s parádním soundtrackem a spoustou hezkých holek dalo vzniknout filmu, u kterého jsem málem umřel smíchy. Vidět to po 20 letech od premiéry navíc znamená, že už se z toho pomalu stalo slušné retro zachycující spoustu dobových detailů a lokací, které už dnes vypadají úplně jinak, takže z toho na člověka trochu i padne smutek, jak ten čas letí. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle ušlo. Film splnil svůj účel komedie. Příběh je zde sice velmi jedoduchý a nedává často moc smysl, ale několikrát jsem se zde zasmál. Navíc jsem zde byl několikrát překvapen zda to není český herec a ejhle. Ona tu doopravdy hrála spousta Čechů a Slováků. Dalším překvapením byl Matt Damon, kterého jsem tu tedy fakt nepoznal a musel jsem si vygooglit kde teda byl. ,,Scotty doesn´t know" ()

choze 

všechny recenze uživatele

EUROTRIP jsem si vychutnal o to víc, že jsem si ho dal v dvojprogramu s jiným americkým průvodcem po Evropě a sice HOSTELEM. A to vám povídám, že po těchto dvou filmech mě na Slovensko nikdo nedostane, možná i uvážím, že se odstěhuju z Česka, abych nebyl tak blízko. Každopádně jde o jednu z nejvtipnějších teenagerovských komedií a je docela smutné, že amíci natočili lepší evropskou teenagerovskou komedii než kterákoliv evropská země (výjimkou budiž srovnatelní SNOWBOARĎÁCI). Herci v hlavních rolích byli sice typově dost nevýrazní (hlavní hrdina vypadá jako mladší brácha Freddie Prinze Jr.) a žádný nový Jason Biggs nebo Sean Williams Scott se mezi nimi nenašel, ale vynahradili to herci ve vedlejších rolích, hlavně britský hooligan Vinnie Jones a slovenský číšník Miroslav Táborský. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Když se příběh přesune do Německa, můžete vidět bílou značku "automatische afsluiting" a modrou značku ukazující na opravnu aut. Obě tyto značky ale nejsou německé, nýbrž holandské. "Automatische afsluiting" znamená automatické zamykání. (HappySmile)
  • Když na večírku Donny (Matt Damon) zpívá "Scotty Doesn't Know", pozve si na pódium Fionu (Kristin Kreuk) a ta si svlékne mikinu. Po chvíli už ji ale zase má na sobě... asi proto, aby si ji mohla znova sundat. (villon17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno