Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

Flego 

všechny recenze uživatele

Doležitým faktorom filmu bola samotná drsná príroda, ktorá bola parádne opísaná, včetne zvierat ( až na niektoré prestrihy, ktoré neboli natočené pre tento film ). Ak sa k tomu pridá síce jednoduchá, ale pekná a čistá rozvíjajúca sa romantika medzi grobiánskym traperom a nemou dievčinou, úspech je zaručený. Scéna prepadu vlkmi je exelentná. 4+ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pro příběhy z divočiny mám slabost už od dětství. A mezi nejlepší díla tohoto subžánru patří jistě i "Zálesák". Příběh drsného lovce a křehké dívky uprostřed Kanadské přírody, který přitom ani na chvilku nesklouzne k sentimentu. Přitom výprava není bůhvíjaká a určité pasáže vypadají (nebo skutečně jsou) jako ze studia. Celý film stojí na vynikajících hereckých výkonech Rity Tushinghamové a Olivera Reeda, kteří vdechli svým postavám život a srdce. Ach jo, kde jsou ty časy, kdy se do žánru romance řadily i tyhle filmy. 100%. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Právě ona drsnost a absence jakýchkoliv navenek projevovaných emocí, které zde však jsou, jen skryté několik mil pod hladinou, mi nesmírně imponuje. Není lehké udržet se na té tenké hranici mezi cynismem a romantikou, má-li tam obojí zůstat. Když se to ale podaří, je to krása. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ritu Tushingham som videl pred pár desaťročiami v Richardsonovej Kvapke medu. Zálesák je o päť rokov mladší, ale výraz herečky sa nezmenil a môže ho používať ako puncovú značku. Zálesák je dobre nakrútený film. Najmä preto, že sa na nič nehrá a v takom prípade je divák ochotný odpustiť aj niekoľko logických nedostatkov. Lebo podstatné nie je to, či sa to mohlo takto nejako stať, ale ako zaujímavo a konfliktne prebiehalo zbližovanie dvojice. Napriek celkovej spokojnosti som skúpy dať štyri hviezdičky. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh z drsné divočiny, na který jsem si i 10 let po tom co jsem jej viděl dokázal vzpomenout a vybavit si jej. Určitě film, který nestačí vidět jednou a těším se, až si ho zase někdy pustím a vyzjistím tak změnu svého pohledu na něj po dlouhé době. Chtít po mladý holce aby uřízla nohu starýmu chlapovi asi není jen tak... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama