Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

mortak 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, drsná, ale vynikající romance. On - v dětství ztratil otce, zachránili ho indiáni a tak se na drsný svět naučil odpovídat stejně drsně. Ona - v dětství viděla hrůznou smrt svých rodičů, uzavřela se do vnitřního světa a přestala mluvit. Podobný osud, ale jiný způsob vyrovnání se s ním. Dnes máme psychology, terapeuty, diazepamy, ale tehdy se traumata řešila na pochodu. I když by divák při sledování Evina chování mohl cynicky říct, že do hor je lepší prohnaná vězenkyně než mlčící panna, právě přes něj si uvědomí, jak se teprve v dnešní době můžeme věnovat i péči o duši. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Divočina ve všech ohledech. Ale začnu vtipem, jak už jsem to tady několikrát viděl. Jede kamarád si stěžuje druhému. Budu se asi rozvádět, žena se mnou už měsíc nemluví. Druhý odpovídá: To si tedy rozmysli, Takovou už stova někde najdeš! Pokračujme tedy v legraci a hrubostech daných divočinou. Neotesaný trapper La Bête (Zvíře) si kupuje ženu za tisíc dolarů (mohl ji mít i za stovku, běžně se žena neprodává a její hodnota roste nebo klesá - do minusu - společným životem. La Bête s ní také jedná jako by se zvířetem; ale je to jen "jakoby", varuje se toho, aby jí neznásilnil, což by se při své povaze u zvířete asi nerozmýšlel. Eva ovšem začíná nabývat na hodnotě až převýší trapperovu i s jeho kožešinami. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

"Ženo, nechalas vyhasnout oheň." Dva divoši po kanadsku, s tím, že prvním je neotesaný trapper La Bete ze srubové chatrče v divočině a druhým jeho němá nedobrovolná žena Eve koupená za tisíc zlaťáků. Být tam i nějaký sex, přidal bych hvězdičku. :-) Film je na: http://www.youtube.com/watch?v=2XeFK-DTSZk ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ritu Tushingham som videl pred pár desaťročiami v Richardsonovej Kvapke medu. Zálesák je o päť rokov mladší, ale výraz herečky sa nezmenil a môže ho používať ako puncovú značku. Zálesák je dobre nakrútený film. Najmä preto, že sa na nič nehrá a v takom prípade je divák ochotný odpustiť aj niekoľko logických nedostatkov. Lebo podstatné nie je to, či sa to mohlo takto nejako stať, ale ako zaujímavo a konfliktne prebiehalo zbližovanie dvojice. Napriek celkovej spokojnosti som skúpy dať štyri hviezdičky. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda, i když hodněkrát to bylo jen pozadí, ačkoliv na '66 v mnoha případech velmi zručně provedené. Ritě Tushingham jsem tu nemluvnost věřil na sto procent. Oliver Reed se s takovym tím typem neandrtálce opravdu vytáhl. Neskutečně mě bavil jeho smích a být tou chuděrou, tak mu vrazim sekeru do zad hned. Pak se ale lepší. Naháněčka vlků, to byla hodně intenzivní scéna. -"Woman!" ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama