Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

RHK 

všechny recenze uživatele

"Ženo, nechalas vyhasnout oheň." Dva divoši po kanadsku, s tím, že prvním je neotesaný trapper La Bete ze srubové chatrče v divočině a druhým jeho němá nedobrovolná žena Eve koupená za tisíc zlaťáků. Být tam i nějaký sex, přidal bych hvězdičku. :-) Film je na: http://www.youtube.com/watch?v=2XeFK-DTSZk ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pro příběhy z divočiny mám slabost už od dětství. A mezi nejlepší díla tohoto subžánru patří jistě i "Zálesák". Příběh drsného lovce a křehké dívky uprostřed Kanadské přírody, který přitom ani na chvilku nesklouzne k sentimentu. Přitom výprava není bůhvíjaká a určité pasáže vypadají (nebo skutečně jsou) jako ze studia. Celý film stojí na vynikajících hereckých výkonech Rity Tushinghamové a Olivera Reeda, kteří vdechli svým postavám život a srdce. Ach jo, kde jsou ty časy, kdy se do žánru romance řadily i tyhle filmy. 100%. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Právě ona drsnost a absence jakýchkoliv navenek projevovaných emocí, které zde však jsou, jen skryté několik mil pod hladinou, mi nesmírně imponuje. Není lehké udržet se na té tenké hranici mezi cynismem a romantikou, má-li tam obojí zůstat. Když se to ale podaří, je to krása. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že The Trap si plný počet bodů zaslouží. Produkce je sice příšerná (umělý sníh, animované kachny) a tedy přímo úměrná době vzniku, ale ani tohle všechno mě nedokázalo zkazit požitek, jaký tento film skýtá. Film totiž stojí hlavně na doslova zvířecím hereckém projevu Olivera Reeda. I kdyby už nikdy nehrál v nějakém významnějším počinu, tak už jen kvůli tomuhle filmu si nezaslouží být zapomenut. Jeho primitivní a divoký lovec Le Bete je nepřekonatelný. Styl chůze, spůsob jakým konzumuje jídlo (zde se opravdu nedá požít výraz jíst), či mluva, to vše jsou jen jedny z mnoha střípků, které dohromady vytvářejí plastickou a kupodivu sympatickou postavu. Tomuhle se říká životní role. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drsný zálesák a plachá němá dívka s těžkým traumatem z dětství v kulisách neméně drsné kanadské přírody - a trocha dobrodružství a romantiky poněkud hrubšího zrna ... Vlčí smečku představovali psi - alespoň ve většině záběrů. Cvičení vlčci asi nebyli k mání ... :-) ... DVD, se kterým přišla na trh společnost KaB Music v edici "ráj DVD", je dosti mizerné kvality, navíc ve formátu 4:3, přesto stojí za vidění - pod hrubým povrchem se skrývá v podstatě křehký příběh o potřebě lásky a porozumění. A jen tak na okraj: Neuškodí, když lovec okusí pocity zvířete lapeného do želez - i když o to tady neběží. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama