Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Taký malý český obrátený Neslušný návrh. Hlavne, že všetko dobre dopadne a všetci sú spokojní. Možno tam boli niektoré scény navyše, ale scéna lúčenia pred akciou stála nad všetkým. –––– Tamhleto je moje žena. Teda to je její nejpodstatnější část. –––– Ať jseš brzo zpátky. Ne aby ses tam nakvartýroval na tři dny, prasáku! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco vysoké hodnotenie ma zlákalo k sledovaniu tohto jednoduchého, takmer anekdotického príbehu o kľukatých cestách pri napĺňaní túžby po potomkovi a najmä dedičovi. Źáner komédie potvrdzovali iba scénky medzi Vladimírom Menšíkom a Ivou Janžurovou. Inak to bola pomerne tuctová zábava, ktorá nenudila, ale ani nenadchla. Taká, maximálne trojhviezdičková zábava. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je myslím strašlivě přeceňovaná šestáková fraška, která si v sobě nese jednak takovou tu prvoplánovitou přihlouplost povídek z 19. století a jednak nudnou ukázku buržoazní strnulosti. Nijak zvlášť vtipný mi to nepřišlo a to ani když Menšík rozvinul svojí pověstnou komickou žoviálnosti, kvůli který mu ostatně asi titulní role byla psána na tělo. V podstatě zklamání. A nechápu, proč tady má Menšík jako wallpaper svojí fotku z nějakýho svýho Silvestra nebo čeho. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Dodnes jsem ani netušil o existenci tohoto parádního filmového dílka, v kterém dominuje Vladimír Menšík společně s Iljou Prachařem, jež doplňuje charizmatický Walda s Ivou Janžurovou a nelze opomenout "tichou vodu" pana doktora Kemra, který je v celé situaci dokonale zainteresován, byť se to na první pohled nezdá .. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kam slunce nechodí, tam pošli Menšíka a nebo radši doktora, protože tam kam nechodí slunce, musí doktor. Tady to platí dvojnásob. Moc hezká historka ze života. Podobnou jsem už několikrát vyslechla v hospodě. Tam lidi v dobré náladě na sebe vyklepou všechno. Na té krásné plovárně, kam vplul Waldemar Matuška a okouzlil místní dámy, jsem se naučila plavat. Je to plovárna s restaurací Jureček v Říčanech. Pan Menšík opět nezklamal. S Janžurkou mu to pěkně klapalo. Mimo nich jsou i další herci, kteří se s nimi moc hezky doplňují. Mám tuto hříčku hodně ráda. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)
  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama