Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

Othello 

všechny recenze uživatele

Výměna utahaného starého pána Rogera Moora, kterého musel zastupovat kaskadér i při pití šampaňského, za naspeedovaného agresora Timothy Daltona mě úplně vytrhla z komfortní zóny. V něčem se skutečně jedná o návrat ke Conneryovskému pojetí řeznického psa, který k sobě ženské strhává za nadloktí, ve většině situací jedná jako chladnokrevný psychopat a to, že mají děvčata takové tendence propadat jeho charismatu, je zejména z toho důvodu, že jsou úplně pitomá. Z Daltona navíc ještě jde cítit ta osmdesátková zrychlenost, netrpělivost, impulzivita a agrese, díky čemuž sice působí hrozivě a nevyzpytatelně v akčních a dramatických scénách, vůbec mu však nesedí pokusy o gentlemanství, romantiku či vtipné glosování. Jako Bond celkově ale je Living Daylights dramaturgicky výborně ošetřené dobrodružství s hromadou obsahu. Ocitneme se zde na Gibraltaru, v Anglii, Československu, Rakousku, Maroku i Afgánistánu a to i přesto, že tento Bond má zatím nejmenší počet států, ve kterých se natáčel, snad s výjimkou Dr. No. Na druhou a poslední bondovku s Daltonem se docela těším, ale zároveň jsem rád, že po ní už půjde do prdele, protože tohle pojetí protagonisty neutáhne celou mnohadílnou sérii. Takových hrdinů tehdy totiž bylo spousty. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Living Daylights" je podľa mňa schopnou Bondovkou. NIe je super, ale rozhodne má dostatok pozitívnych momentiek, ktoré stoja za spomenutie. V prvom rade Timothy Dalton. Ako James Bond je podľa mňa veľmi dobrý a veľmi dobre ho v tejto role beriem. Maryam d´Abo je tiež skvelá. Sympatická Bond-Girl a v role, kde ju človek dokáže dobre pochopiť. Zloduch tohto filmu je dosť dobrý. A dokonca je tu aj pár dobrých twistov. Vo filme sú rozhodne aj komické momentky ako napríklad prechod cez slovensko-rakúsku hranicu a podobne, no ja som si to celkom užíval. Dokonca musím povedať, že sa mi aj páčilo, že sa film odohrával aj v komunistickom Československu. Funguje to. Plus sa v tomto filme aj dosť nacestujeme a prechodíme rôzne krajiny. Možno to nie je najsilnejším filmom, lebo je pravda, že miestami je skutočne cítiť jeho stupiditu, no ja som si ho užil. Vizuálne je dobrý, má pár vtipných momentov, pár prekvapivých momentov, nového dobrého Jamesa Bonda a ja osobne ho odporúčam vidieť. Podľa mňa jeden z lepších. Hodnotenie: B ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Dalton se mi libil v obou dilech, sice bohuzel jen ve dvou, ale tady mi prijde lepsi. Ne jen on, ale cely film je vytecny. Konecne Moore odesel a s nim i ta zastaralost. Nevim, mozna je to tim, ze zavital konecne i do CSR. Nadupany svizny pribeh ktery se libil hlavne tim, ze nebyl moc zamrenej na ty vychytavky jako jsou ty eho hodinky, auta ale na tu pravou spionaz. Proste skvele! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale tahle Bondovka je jedna z těch slabších. A není to vinou Johna Glena, který natočil několik hodně dobrých Bondovek, vina není ani na straně Timothyho Daltona, který charismem dozajista oplývá a je příjemnou kombinací Conneryho a Moorova Bonda. Problém je v nevyrovnanosti scénáře. Zajímavý rozjezd, zajímavé finále. Prostředek je méně zajímavý, akční scény se mi zdají takové spíše béčkové. Ani prostředí Československa z toho neudělá nadprůměr. Dobrá Bondovka, ale nic víc než průměr. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#15 - Daltona a Lazenbyho považujem len za takých dočasných náhradníkov medzi ozajstnými agentmi 007. Lazenby mal tú smolu, že prišiel po Connerym, Dalton teda mohol využiť výhodu starnúceho Moorea a nahradiť ho hlavne v senilnejúcich akčných scénach. Chýb však nastalo viac. Dalton je v akčných scénach pomerne svižný, ale ak to porovnám, tak asi aj tie treba vedieť zahrať. Charizmu nechal zavesenú niekde doma na vešiaku a tak to všetko zachraňoval len kvalitný scenár. A potešili najmä počiatočné scény z prostredia Bratislavy a Slovenska a originál slovenská reč, nie nejaká úbohá náhrada ruského nárečia. 65%. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Úvodní píseň s názvem "The Living Daylights" zpívá skupina A-ha. (Benjamin-L)
  • Natáčelo se od 29 .září 1986 do 13. února 1987 v Anglii, Maroku, Itálii, Rakousku, na Gibraltaru a v USA (Kalifornie). (Varan)
  • Ve filmu je zobrazeno pašování drog pomocí vozidel a balíků označených logem Červeného kříže. Společnosti Červeného kříže v mnoha státech protestovaly proti tomuto zobrazení, což producenty vedlo k zveřejnění prohlášení o vyloučení zodpovědnosti ve filmu a DVD. (kenny.h)

Reklama

Reklama