Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z tech slabsich Mooreovo bondovek, proste takova tuctovka, ktera nicim zvlast nezaujme. Nicim moc zajimavej pribeh, kterej se docela tahne, neni ani moc napinavej, ani moc akcni. Prestarlej Moore nema vlastne poradnou bondgirl, ani se nesnazi hlaskovat. No a zaporak, skoda mluvit. Furt jsem si rikal, to snad ne, to je jen nakej trapacek na uvod, velkej zaporak prijde. Samozrejme - neprisel. Je tu sice Kabir Bedi, kterej ale bohuzel nema dostatek prostoru a je minimalne vyuzitej. Navic Leeho v roli M nahradil nakej desnej vosoust, jehoz jmeno me ani nezajima. Aspon, ze obcas je akce docela napadita. Slabsi 4*. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bond nijak nezakrývá, kým se v další mooreovské reinkarnaci stal - klaunem. Klaunem, kterému ujel vlak. Mladí se mu vysmívají, na jeho slabší kondici v závěru poukazuje i bondgirl. Bez dam, jimž bylo dříve dovoleno pouze nechat se agentem 007 povalit na postel, by Bond svou misi nedokončil. Právě za vědomí si vlastní dýchavičnosti jednu hvězdičku přidávám, ale bylo to stejně natěstno jako (SPOILER) závěrečná deaktivace bomby. 75% Zajímavé komentáře: berg.12, Desperado ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Svůdná staromódní bondovka s příjemným feelingem dalekého orientu. Moore už je přestárlý až to hezké není, avšak v rámci mezí se snaží alespoň obstojně "doklepat" poslední dva díly. Celkově vnímám Chobotničku jako dějově i herecky nevýrazný díl. Potěší výhradně již zmiňovaná forma, kostýmy, výprava a strhující typicky osmdesátková "ploužáková" titulní píseň. Určitě ne úplně špatné, drží se zuby nehty v zajetých kolejích, ale chce to změnu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Obstarožní James Bond vs. Sandokan v Indii plné krásných žen. Chobotnička je jen další z průměrných Bondovek - relativně celkem slušná zábava, ale nenadchne... a díky místy přehnaně připitomělým fórkům (Tarzan...) občas i naštve. Naštěstí ale oproti minulému dílu má alespoň nějaký rozumný děj který dává smysl. 7/10 ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Chobotnička” alebo Magda ? Ktorú by ste si vybrali ? Prvá sa väčšinou zdržiavala v exotickom, Plavúcom paláci na jazere Pichola v indickom Udaipuri, no i napriek tomu sa taktiež stíhala venovať aj cirkusovému oddielu pašerákov, či skôr lepšie povedané, bývala obklopená samými atletickými dievčatami... A druhá bola zase spoločníčkou afgánskeho princa v exile Kamala Chána, ktorý sa horlivo snažil za asistencie sovietskeho generála Orlova, « zinscenovať » jadrovú vojnu v rozdelenom Nemecku. Starnúci James "Licence to Kill" Bond, čochvíľa ani nebude poriadne vedieť, kde mu vlastne hlava stojí, keďže Chánov oddaný strážca v obleku a turbane, alias GOBINDA, je ním tak strašne a extrémne posadnutý, že pri každej vhodnej príležitosti ho nezaváhal ani na okamih zlikvidovať, až mi to prišlo trochu smiešne, lebo sa správal, ako mačka s deviatimi životmi, že toľkokrát mu visel život doslova na vlásku, alebo trebárs ešte špičkoví vrhači nožov, dvojčatá-vrahovia: Miška & Griška, keď jeden z nich dokonca zavraždil agenta 009, ktorý chcel ukradnúť falošné Fabergéovo vajce vo východnom Berlíne, kedy mu hneď na úvod „perfektne vrhol nôž do chrbta” , čím mi dali jasne najavo, aby som mal pred nimi daný rešpekt, pretože pracujú pre každú zápornú stranu... / Riadny pokles kvality. Strihač a potom režisér - John Glen, ma dosť sklamal, ale zase mám ešte stále chuť na ďalšie bondovky. Uvažoval som iba nad ozaj slabými dvomi hviezdičkami, čo je v podstate veľmi málo, no čosi ma od toho nakoniec odhovorilo, prečo som tak neučinil, možno kvôli niekoľkým akčným sekvenciám, bez ktorých sa tieto filmy už skrátka nemôžu nikdy zaobísť, pričom najmä tá s tryskáčom, kde bojoval Gobinda s Bondom, bola už na hrane celkovej stráviteľnosti, kedy neplatili žiadne fyzikálne zákony ! Často som tiež mával pocit filmového chaosu, neprehľadného strihu, či akéhosi lajdackého prístupu, akoby sa im ani bohvieako nechcelo ? Naopak potešili: Maud Adams a Kristína Wayborn, ďalej Sandokan-Kabir Bedi, alebo taktiež bratia David a Tony Meyerovci, sa vkusne predviedli, rovnako ako výprava Petra Lamonta. Fanúšikovia môžu byť síce miestami smutní, čo sa im prestrelo na tanieri, ale i napriek tomu nemusia zahodiť flintu do žita ?! PS: Ja osobne jednoznačne preferujem nádhernú MAGDU, než Chobotničku, i keď je podľa nej pomenovaný tento dobrodružný/akčný/špionážny/ počin. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Filmová hláška "Já bych ty peníze rychle utratil, pane Bonde," kterou pronese Kamal (Louis Jourdan) na adresu Bonda (Roger Moore) poté, co jej agent 007 porazí v kostkách, zaznívá ve Flemingové knize "Moonraker". (cheyene)
  • Film nás na začátku zavede na aukci, kde se draží vejce Fabergé, které původně patřilo ruské carské rodině Romanovců. Agent 007 (Roger Moore) má na koupi limit 250-300 tisíc liber, ale přihazováním riskem vyšroubuje cenu až na 500 tisíc liber. Šperkařské výrobky Fabergé do té doby nebyly tak známé a řada z nich se považovala za ztracené. Díky tomuto filmu se následně v 80. letech rozpoutala mánie po vejcích a dalších špercích a výrobcích z dílny Fabergé a výrobky této značky rázem získaly punc nejluxusnějšího zboží. Půl tuctu vajec nashromáždil Steve Forbes (vydavatel magazínu Forbes), jehož sbírka už je dnes v rukou nejmenovaného ruského oligarchy. (subic)
  • Mercedes, kterým Bond (Roger Moore) prchá po kolejích, byl pro potřeby natáčení speciálně upraven a osazen železničním podvozkem. (Martin_Happy)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama