Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $51,185,897Tržby Celosvetovo $191,200,000║ Bratislava, Czechoslovakia, pekne že aj do našich končín zavítal agent 007, Timothy Dalton mi nikdy moc nesedel ako Bond a tu v "Dychu života" mi to tiež potvrdzuje, že to v jeho podaní nie je úplne ono, príbehovo kolísavé, akcia sa strieda lepšia zo slabšou, taký "Bond" priemer čo ničím prevratným nezaujme. /55%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

15. bondovka -Tak já to řeknu hned a naplno. Po prvním Bondovi, nudném Bondovi a vtipném Bondovi přišel nejlepší Bond. Ano je to tak. Ti co mě znají vědí, že na Daltona nedám dopustit. Má charizma, hlášky, nepostrádá klid, ale i jistou zranitelnost. Přesto však stále působí drsně a tvrdě. Bůhvíjak by vypadal Brosnan, kdyby nebylo Daltona. On je pro mě spíše takovým pokračovatelem. A to je jen dobře. Dalton i přesně vystihl Bondovu osobnost a to mi nikdo nevyvrátí. No a teď k ději. Dalton měl nevýhodu na slabé příběhy. Možná pokud by dostal více propracované než jen vyloženě efektní akčňáky mohl tu být dýl než dva příběhy. Dech života nabízí Bratislavu. Tatry u rakouských hranic, ruské speciální jednotky a přeříznutou Ladu (nejsem sprostý, Bondgirl se jmenuje Kara). Potěší návrat Aston Martin V8 (IMHO nejluxusnější a nejpěknější Jamesovo vozítko). John Glen sice postrádal špionážní cit předešlých režisérů, ale zase přesně držel Broccoliovského hesla "Dopřejte divákům nejlepší akci. Od toho tu ty rozpočty jsou." A Glen to skutečně zvládal na výbornou jak dokazují scény v Afghánistánu. Ale se záporáky je to slabý. Válečný nadšenec a ruský floutek. Pche. Ti Bonda nemůžou ani postrašit :-) Vše zachraňuje bloňďáček Nekros a jeho průlet vzduchem bez boty ;-) A song? No jsem rád, že už jsem o norské A-ha potom už vůbec neslyšel. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

S novým představitelem dostal agent 007 i nový, modernější háv (například Q může své hračky vyrábět v té nejlépe vybavené laboratoři, o které v minulých dílech jenom snil apod.). Nemůžu říct, že by se mi tenhle posun nelíbil, ale stará elegance prvních bondovek už tady prostě není. Místo ní nastupuje lepší technika, více akce a Bondova monogamie. Stále slušné 4*. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle bondovka rozhodně patří k těm lepším a to přestože k Timothy Daltonovi role zrovna dvakrát nesedne. Film má vše, co si divák představí, že by měla bondovka mít. Cestování, akci i humor. K tomu, aby mohla patřit mezi ty nejlepší ji chybí silnější obsazení. Mám tím na mysli záporáky, ti jsou zde opravdu nevýrázní a pro nedostatek charisma budou zapomenuti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, vidím že bondováckých maniaků se tu sešlo dost :))) Bohužel každý z nás za svého nejoblíbenějšího představitele agenta Jejího veličenstva považuje někoho jiného. A u mě osobně je Daltonův výstup, i přes jistý přínos, slabým pokračováním série. Nicméně je srovnatelný s posledními Mooreovými kousky a akční scény, obzvlášť hojně vzpomínaná honička se slovenskými strážci zákona, jsou celkem vysoko nad průměrem. Ale to charisma Conneryho nebo Brosnana tam prostě chybí... ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1987 v Londýně. (Varan)
  • M (Robert Brown) ukazuje Bondovi (Timothy Dalton) lístek upevněný na karabině, který zabiják poslal jednomu zabitému agentovi na Gibraltaru. Je poněkud nelogicky psán směsicí polštiny a slovenštiny, navíc bez interpunkce (Smiert spionom). Stejný napíše Necros (Andreas Wisniewski) v Prátru na balónek. U KGB by se dalo očekávat, že použije azbuku. (Robbi)

Reklama

Reklama