Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

Katka232 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ještě jako dítě školou povinné. Můžu ale s klidným svědomím říct, že tenkrát se mi to líbilo a kačera jsem chtěla domů na hraní. Tenkrát jsem z toho byla úplně vedle, protože jsme nic takového neznali a tyhle filmy v televizi nikdy před tím nešly. Dnes, když se na to podívám s odstupem, tak ještě i dneska se mi to líbí. Ale nemusim si to zrovna pouštět denně. Stačí to vidět jednou za čas a dušička má zase klid. Na svou dobu to byl dobrý film. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopil, proč to byl jeden z největších propadáků západní filmařiny. Podle mě jde o průměrnou podívanou přesně s tím, co jim tehdejší triky ILM dovolili. A navíc první celovečerní marvelovka, která je, podle mě, lepší než polovina současnejch, sic tímto tvrzením padnu v očích zdejších hodnotitelů o 200%, ale je mi to jedno, alespoň si tenhle film budu pamatovat. Ps. Lea Thompson byla hot a crazy. ()

Reklama

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to před mnoha lety u kamaráda na VHS a líbilo se mi to. Včera jsem to zkouknul a chytilo mě to zas. Je to prostě svým způsobem unikátní film u kterého jsem se navíc několikrát od srdce zasmál. Hlavně v druhé polovině se sice jedná o absolutní béčko, ale atmosféra nejhlubších 80s, celková stylizace a hodně povedený český dabing mě chytil za srdíčko. Dnes navíc už nikdo nic podobného nenatočí. Takže leť kačere! ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých príkladov filmu ktorý je svojím spôsobom stupídny, no zároveň hlavne vďaka tomu zábavný.(ajkeď iba miestami) Cítiť z neho starú 80's atmosféru, no vadilo mi že postavy prehrávajú, ku koncu ide v podstate o superhrdinskú blbosť (pôsobiacu lacno) a občas ma iritovalo aj dosť tmavé nasvietenie. Pri tak veľkom rozpočte na tú dobu, film sklamal ako celok a fakt neviem kam tie prachy naliali. Napríklad o rok starší Návrat do budúcnosti mal rozpočet o polovicu menší a príkladov ma napadlo viac. ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Moc dobre nechápem, prečo bol tento filmík taký zatracovaný. Nejedná sa síce o niečo priekopnícke, ale zato príjemne pobaví už len tou natrhnutou originalitou nápadu, a mimozemský monster zloduch ma strašil po večeroch, obzvlášť jeho ľudské "ja". Celý tento film sa tvári príjemne nad vecou, a to je jeho veľké plus. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Když Howard usne na parapetu v bytě Beverly (Lea Thompson), tak mu vypadne peněženka. Beverly ji ze zvědavosti prohledá. Přitom vychází najevo, že městem, kde Howard žije, je Marshington D.G., v jeho zemi se používají bankovky The United States of Anathdae a platební karty Mallardcard, což je parafráze na MasterCard (je použit stejný znak dvou vzájemně se prolínajících kruhů) a mallard je česky divoká kachna. (noelcoward73)
  • Jedná se o první celovečerní film podle komiksu firmy Marvel. (Terva)
  • Na začátku filmu, kdy je kačer Howard na své domovské planetě, tak si prohlíží časopisy Rolling Egg, což je parafráze slavného hudebního časopisu Rolling Stone, a Playduck, jež je pro změnu kačeří variantou neméně slavného časopisu Playboy. (noelcoward73)

Reklama

Reklama