Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

JimiH 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnudnějších komiksáren, co jsem kdy viděl. Nefunguje zde nic – onelinery, kladné ani záporné postavy, scénář, natož režie. Když začne ve scéně se zoufale špatnou bitkou znít pompézní hudba působí film alespoň na chvíli jako skeč ze Saturday Night Live. Zbytek nsímku mi nepřišel zábavný ani trochu. ()

Právnička 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmík má pro mě prostě velké kouzlo!! Jako malá jsem ho nejprve viděla asi desetkrát v němčině (aniž bych německy uměla) a i tak jsem si ho hrozně zamilovala. Jazyková bariéra mi opravdu nevadila (což teď sama nechápu) - a to myslím mluví samo za sebe. Mám prostě pro Howarda slabost (dnes už i v češtině) :o) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době velice smolný film, který dnes vypadá jako obyčejná komiksová sci-fi zábavná rodinná podívaná, ze kterého 80. léta doslova září. Onen komiks skutečně vycházel a byl vcelku populární a tak není divu, že vznikl i film. Jenomže jeho odklonění od předlohy fanoušci prostě nepřijali. Nemělo to ten správný satirický šmrnc a dobrodružnost. Vyloženě dětský film to není, ale dnes už to ani jim nijak neuškodí. Při sledování snímku tedy doporučuji pustit svou roušku fantazie a bavit se. Berme to jako předchůdce známých ‘Želvy ninja’. ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1987 : VÍŤAZ (4) : Najhorší film, Najhorší scenár - Willard Huyck, Gloria Katz, Najhoršie vizuálne efekty, Najhorší nový herecký objav - “Šesť chlapcov a dievčat v kačacích kostýmoch”, NOMINÁCIE (+3) : Najhorší herec VR - Tim Robbins, Najhoršia réžia - Willard Huyck, Najhoršia pieseň - "Howard The Duck". ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mám k tomu zvláštní postoj, protože jako menší jsem to celkem obdivoval kačer nám dodá skvělý smutný a zvláštní příběh a dá se slušně na něho koukat ale láska k člověku se mi tam nehodila ale asi to tak mělo být. Je to prostě hodně zajímavý film jako by to bylo včera kdy jsem to viděl. Ale přesto mi něco říká že v budoucnu to mu dám šanci a třeba změním hodnocení zatím je to na vážkách. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Na začátku filmu, kdy je kačer Howard na své domovské planetě, tak si prohlíží časopisy Rolling Egg, což je parafráze slavného hudebního časopisu Rolling Stone, a Playduck, jež je pro změnu kačeří variantou neméně slavného časopisu Playboy. (noelcoward73)
  • Poprvé se tenhle věčně naštvaný, paranoidní a misantropický kačer objevil v komiksu Adventure into Fear číslo 19. (Rodriguez)
  • Steve Gerber, tento legendární komiksový tvůrce se narodil roku 1947 a zemřel v březnu 2008. A i když skoro celý svůj život pracoval pro nakladatelství Marvel, nikdy by se nedal označit za klasického mainstreamového tvůrce. Jeho příběhy se obvykle pohybovaly někde na hranici mystiky a satiry - což ostatně nejlépe ze všeho dokazuje právě jeho nejslavnější postava, Howard the Duck, čili Kačer Howard. (Rodriguez)

Reklama

Reklama