Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jako kdybych koukal na hodně slušnej mysteriózní thriller, kterej byl ale režisérsky brutálně zfušovanej. Rozklepanou kamerou jak z Lenssen a spol. počínaje a režisérským diktátem dokazujícím, že i přes mysteriózní základ má Anthony Hopkins hodně zvláštní jasnovidecké schopnosti konče. Ono šáhnout na člověka a vidět jeho budoucnost popřípadě minulost je pořád ok, ale když pak šahá na stéblo trávy a vidí, co se kolem ní před několika dny událo, tak se nad tím zamyslíte a budete si říkat, jak moc je tenhle film za hranou, aby dokázal, jak moc mysteriózní je. A to podobně laděné filmy mám hodně rád. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej mysteriózní psychologickej krimi thriller, kterýmu vévodí herecký výkony(Anthony Hopkinse, Jeffrey Dean Morgana a Colina Farrella),dobrá kamera a poutavej příběh plnej napětí. Na to jak jsem to dlouho odkládal a moc se mi do toho nechtělo tak se z toho nakonec vyklubalo nečekaný ale o to víc příjemný překvapení. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Souhlas s verbalem. Chvíli to vypadá jako slušně mysteriózní film, kde jsem leknutím nadskočil hned v prvních 10 minutách, aby se z toho nakonec vyklubala depresivní vztahovka, ozvláštněná soubojem mentalistů a scénami jak z Next s Nicolasem Cagem. Navíc jsem měl podivný pocit, že na koho sáhne, ten je nevyléčitelně nemocný nebo posedlý nějakou obsesí, až to vypadalo, že nežijí na světě živí, zdraví lidé bez psychických problémů. Jinak téma je nakonec jasně čitelné, jen celou dobu mate náznaky a obrazy, jež se spojí ke konci - ale nějaké velké finále z toho fakt nevzešlo. Jinak mi přijde jako podivná a naivní představa, předávat jako mlaďoch nějaký job starci nad hrobem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zhruba prvních 20-25 minut mi přišlo strašně napínavých a silně atmosférických, tak jsem byl zvědavý, kam se to vyvine dál. A ona z toho nakonec je průměrná mysteriózní detektivka, která je zbytečně rozvleklá a s nejočekávatelnějším možným "zvratem" na konci. Ačkoli, logiky ten zvrat moc nepobral, ale nechci spoilerovat. Úplně zklamaný nejsem, protože jsem něco průměrného tak trochu očekával, nicméně tady byl potenciál fakt na víc, dle toho začátku. Jen bohužel nebyl moc využit a ten námět mohl být mnohem promyšlenější. Docela se mi ještě líbily herecké výkony, ale to zase shazuje otravná rozklepaná kamera. Slabé 3* ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Námět už jste někde viděli (a ne, nebylo to v Se7en), Hopkinsovu nadpřirozeně obdařenou postavu v docela normálních reáliích zřejmě taky, béčkovou režii a céčkovou hudbu si hádám rádi odpustíte, a co teda zbývá dál? Falešná drsňačka v podání Abbie Cornish (neustále huláká jak na lesy, že by z ní člověk skoro měl respekt, a potom si takhle na pohodu vyjde z baráku pronásledovat zločince... no WTF?) a Farrellovo pozdní osvěžení zoufale odumřelý scény. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)
  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)
  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama