Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 089)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Síla a vize temné budoucnosti je nenávratně pryč, avšak řící, že to Mostow podělal - to je taky trochu silná káva. Přece jen tady máme stále fantasticky nasnímanou akci, sympatického obstarožního T800 v podání Arnolda Schwarzeneggera a stroj na zabijení alias Kristannu Loken. Ta se mi na celém filmu líbila snad nejvíce. Furlong tu dost chybí, avšak Stahl ho vcelku důstojně zastupuje. Celý snímek se nese v akčně/komediálním hávu. Občas to prospěje, občas to ruší. Každopádně to není tak tragické, jak se čekalo. Jediná skutečně atmosferická záležitost je tak konec. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jonathan Mostow pristoupil k Terminatorum trochu jinak nez reziser Cameron, protoze bylo jasne, ze ho nema sanci prekonat a tahle zmena mu vysla. Terminator uz neni tak temnej jako prvni dva dily a misty to je ladeny trochu do komedie. To ovsem neznamena, ze by z toho reziser udelal nejakou parodii, porad je to akcni sci-fi o temny budoucnosti, jen uz se to nebere smrtelne vazne a jelikoz jsem se s tim smiril, tak jsem si film uzil. Arnold, i kdyz je na nem videt, ze zestarl, je porad ve forme a umi to slusne rozjet. Nick Stahl, Claire Danes i Kristanna Loken jsou docela v pohode, ale opet celej film tahne Arnie. Pribeh je v pohode a hezky navazuje na predesle dily a ma fakt dobre vymyslenej zaver. Triky jsou opet na lepsi urovni a vypadaj fakt uzasne, takze tu je zase spousta nezapomenutelnych scen. Mostow zvolil jinou hudbu, takze uz neni tak temna, ale posloucha se dobre. Hlavni vytka, jako u ostatnich Terminatoru, je logicnost. Kdyz se objevi v pritomnosti Arnold, zustane po ceste casem na zemi sklo, coz nikdy nebylo, neni zde vysvetleno jak se vyrobil SkyNet, kdyz bylo vse zniceno, ani neni receno jak se SkyNet nakazil virem, neni zde receno jak muzou rebelove vedet, ze byl zrovna poslan terminator, ani proc za celej Johnovo zivot se pokusi o vrazdu jen trikrat, jakto, ze terminator Arnold umi figly, ktere John naucil jineho atd. Ve filmu taky docela ubylo hlasek, ale je tu jedna, ktera fakt stoji za to: "Talk to the hand", bohuzel uz byla recena ve filmu Ali G, ktery vznik rok pred T3, ale nevadi to, protoze od Arnolda to zni daleko vic cool. I kdyz se film nevyrovna puvodnim dvoum dilum a trochu sklouzava k normalnimu akcnimu filmu, porad to je hodne slusna zabava. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný sci-fi film s Arnoldom Schwarzeneggrom, ktorý je posledným dielom s jeho účasťou. Má výborný príbeh o mladom Johnovi Connorovi, ktorý žije potulným životom dúfajúc, že vojna so strojmi bola zažehnaná, ale z budúcnosti opäť prichádza najmodernejší model terminátora, ktorý sa mu dostane na stopu, ale aj klasický terminátor, ktorý ho má ochrániť. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce dej je aj kvôli krátkej dĺžke priamočiarejší ako v dvojke a prakticky polovicu filmu len opakuje jej koncept, ale stále to funguje výborne a navyše zvyšok filmu znázorňuje, čo sa udialo pred súdnym dňom a to ešte v tejto sérii nebolo. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Nie je už taká rozmanitá a nápaditá ako v predchádzajúcom diely a niektoré akcie sa už prakticky opakujú, ale stále sú veľmi dobre natočené a hlavne veľkolepé scény sú skvelo zvládnuté, takže som rozhodne spokojný. Najviac sa mi páči celá cestná naháňačka so žeriavom alebo akcia na cintoríne. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Schwarzenegger už pôsobí trochu zostarnuto, ale pre film je stále veľkým plusom, poteší aj Nick Stahl, Claire Danes a ani Kristanna Loken ako T-X nesklame. Čo sa týka réžie, tak Jonathan Mostow sa samozrejme Cameronovi nevyrovná a namiesto temnejšieho prevedenia prvých dvoch dielov je už trojka typicky blockbusterová, ale dopadlo to obstojne a technická stránka je prvotriedna, rozpočet je vidieť. Toto pokračovanie je výborné, za dvojkou určite zaostáva, ale po nej je to najlepší diel série, ktorý pobaví aj viackrát. 86% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Arnold je ve formě...Obrovský ropočet není na první pohled vidět. Potěší ovšem minimum digitální akce a především příjemné odlehčení jemným humorem...Hlavním plusem filmu je však scénář, který elegantně ukončil (doufejme) výbornou sci-fi sérii...Bohužel se o závěru nemůžu rozepsat, proto řeknu jen jedno - vše do sebe logicky zapadne a je to přijatelné i pro milovníky původních filmů. Takže co víc si přát? ()

castor 

všechny recenze uživatele

S neochvějnou jistotou prohlašoval, že se vrátí. Vrátil a zničil u toho kus světa. Se suchými hláškami a kamenným výrazem Arnolda Schwarzeneggera, masivním rozpočtem a americkou topmodelkou v nepřátelském táboře. Staré věci holt šlapou pořád slušně, takže Arnold zvládne o generaci výkonnějšího zabijáka a já jsem rád, že jsem si jeho třetí dobrodružství po letech opětovně pustil. Potřetí to sice rozhodně není milník akční sci-fi, ale i díky do té doby největšímu schválenému rozpočtu v historii a přímým odkazům na předchozí terminátoří dobrodružství si divák pošmákne. Potěší slušný rozjezd, megadestrukce při honičce s obřím jeřábem nebo rozbíjení pisoárů hlavami obou titánů. Díky poctivé práci kaskadérů a pyrotechniků divák poposkočí. I když u některých momentů v závěru bych napříště uvítal víc citu. I když buďme realisté – třetí Terminátor přišel hlavně proto, aby namastil kapsy nejen producentům, i proto se tak před námi rozkládá spíš rodinná akční zábava (humor vážně funguje) než temná atmosférická vize á la James Cameron. Jonathan Mostow se nicméně určitě nemá za co stydět, popcornu se tehdy rozhodně prodalo dost!! ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Při útěku ze hřbitova použije Terminátor (Arnold Schwarzenegger) na odražení policistů kulomet Browning M1919A4, který posléze odhodí na zem, když nastupuje do pohřebního vozu. Jakmile dorazí ke karavanu v kopcích, znovu kulomet odbavuje z rakve, i když ho už v následujících konfrontacích stejně nepoužije. (Guilemot)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama