Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Snowboarďáci jsou podle mě povedená a vtipná komedie pro teenegary. V CŘ je trumfl snad už jen Gympl. Navíc zde byl "objeven" Jirka Mádl, což je pro českou scénu velké plus (pokud tedy zrovna netvoří debilní Stahovák), a Vojta Kotek, který je taky docela nadaný...Pavla Tomicová opět září a diváci pukají smíchy! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film Snowboarďáci je opravdu VELMI VÝRAZNĚ určen cílové skupině "náctiletí", to jen takové krátké varování ostatním, co jej ještě neviděli. Teď k ději. Je průhledný a krásně nalinkovaný, s jasně definovanými charaktery, proložený mnoha teenagerskými výrazy a rádobyvtípky, jimž my dospěláci často nerozumíme, prostě vše jak se na slušnou "teen" zábavu sluší a patří. A v tom je právě pro každého, kdo není dostatečně "in" a neříká "hustý" v každé druhé větě, kámen úrazu. Navíc se obávám, že i naši teenageři jsou na takové úrovni, aby za projev drsňáctví nepokládali najíždění autem do sněhuláků - je ale dost možné, že se mýlím, ostatně teenagerem již nejsem nějakých skoro 20 let. Pokud bych měl tento film srovnat se Sněženkami a machry, tak "historie" vyhraje nad současností, i když nijak výrazně. Světlým zjevem tak zůstává jen objev obou hlavních mladých herců pro film - oni svůj talent, byť jen v rámci scénářem vymezeného prostoru prokázali. Otázkou zůstává, co s nimi bude dál a jak s nabytou slávou naloží... ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Jo, ty krávo , tak tenhle filmeček je vopravdu hustej. Je to o dvou typanech co sice jezdí na prknech jako paka ale nakonec zbali takový štěrbiny že bys jen čuměl. Hmno ak má byť toto štýl humoru mladej generácie tak dovi . Už nie som teen takže mu asi dosť nerozumiem. Na dievčatá sa síce pozerá dobre ale chcelo by to nápaditejší scenár zo sekcie "real life". Za pozornosť stojí hudba (až na to že jeden song brutálne vykráda Tomayasu Hotei - Battle without honor or humanity a pesnička On my head je na najlepšej ceste byť druhým najotravnejším filmovým songom po Vode čo ma drží nad vodou). Ak tu niekto hral tak Langmajer a Ester, ktorá (snáď mi to tie tri mladé šušky prepáčia) je pre mňa najpríťažlivejšou, najprotivnejšou a najlepšie zahranou postavou. STŘÍKEJ !!!!! 3/10 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ať si lámu hlavu jak chci, nemůžu přijít na to, co na tom filmu všichni mají. Jistě, je pro teenagery a to - upřímně řečeno - už nějaký ten pátek nejsem. Ale vzpomínám si, že když jsem byl, tak přesně tento druh filmu jsem nesnášel. Podle mě je to spíš naivní představa třicátníka o "teenagerovském světě" (pokud připustíme, že něco takového existuje, podle mě ne). Hrdinům je nějakých patnáct šestnáct, ale herci vypadají na třináct a chovají se jako desetiletí. Odmítám věřit, že skuteční teenageři takhle přemýšlejí. Ve věku šestnácti let je už člověk ve fázi jakéhosi prozření, deziluze. Čte Schopenhauera, Nietzscheho a jiné pozéry a zabývá se posledními věcmi člověka. :-) Snowboarďáci mi připadají víc jako povrchně vnějškový, "rodičovský" pohled na období, jemuž lidé s krátkou pamětí později říkají "sladké mládí". Jak napsal Anatole France: "Nic není tak zodpovědné za staré dobré časy jako stará špatná paměť." Ostatní to evidentně vidí jinak než já. Budiž. Ale v mých očích ten film příliš neobstál ani jako komedie. 40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já jsem se těšila na další "Sněženky a machry", místo toho jsem se útrpně svíjela u slaboučkého příběhu o dvou extrémně otravných, nadržených spratcích a jejich podobně otravných, nadržených vrstevnících. A z těch pepíkovských dialogů mě málem jeblo, fááákt hustýýýýý! Dávám 30%, ale vůbec nevím, za co vlastně? Asi za ty hromady sněhu a snad za hudbu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Když Jiří Mádl háže polívku po protivné sestře (Ester Geislerová), tak sedící blondýna v povzdálí u stolu je ve skutečnosti převlečený Vojta Kotek s parukou. (zdeny99)
  • Samotný soundtrack je také velmi úspešný, podíleli sa na něm totiž hudebníci jako Dan Bárta, Lenka Dusilová či Roman Holý. Hned po vydaní se dostal do pětice najprodávanejších alb. (imro)
  • Volně podle filmu vznikla i stejnojmenná kniha Miroslavy Besserové. (imro)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama