Reklama

Reklama

Jedovatý břečťan

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled bylo jasné, že s ní budou problémy... Mladá Cooper si našla novou kamarádku. Jmenovala se Ivy, měla blond vlasy, našpulené rty a sukni dost krátkou na to, aby bylo vidět tetování na jejím stehně. Když je Ivy pozvána ke Cooper do rodiny, nemůže spustit oči z jejího otce. Rozhodne se, že si získá jeho náklonnost a nic jí v tom nezabrání - ani jeho manželka. Tak začíná neuvěřitelný boj o přežití, ve kterém jsou hlavními zbraněmi sex, lži a dokonce i vražda. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nic moc thriller, nic moc krimi a žalostně nenapínavý film. Nevím jestli ho vytrhla právě známá jména jako Drew barrymore či Tom Skerritt, ale za scénář sám o sobě bych neváhal až s odpadem. Dle mě se jedná o lacinou televizní zábavu, která však místo toho aby překypovala originalitou příběhu, tak pouze překypuje. Příběh je stejně napínavý jako sledovat včelku Máju s pytlem na hlavě a to je u thrilleru dosti podstatné mínus. Hereecké výkony jsou naopak celkem slušné, takže jednu z těch hvězdiček si zaslouží určitě, ale co se týče zbytku. fakt sem dost na rozpacích. Spíš to berte jako jedna a půl hvězdičky než dvě, protože fakt přijít na něco co by stálo za zmíňku je asi stejně jednoduché jako procpat televizi klíčovou dírkou. A moje doporučení? Když se budete po veřeru hodně nudit a zapnete si jistou nejmenovanou televizní stanici, tak leda riskujete zakutnění vašeho již předem nezáviděníhodného stavu. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání pro mě. Děj nestál za nic, hlavní hrdina byla nadmíru ošklivá a nesympatická, tudíž mě konec naštval ještě víc. Marně jsem hledal Lea DiCapria, ale to na mé hodnocení nemá žádný vliv. Jediným plusem tohoto filmu je podle předpokladů Drew Barrymore. Přesmýšlím jestli po takto zpackané a trapné jedničce má vůbec cenu, abych si pustil druhý, třetí popřípadě čtvrtý díl. Jestli budou z poloviny tak dobré jako tento, tak se bojím, že bych si to nikdy neodpustil. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Další z mých guilty pleasure... Zápletka o jedné zlobivé malé holce, a o tom, jak dokáže takový sociopat ničit lidské životy (aneb všichni jsme si to prožili...). Pár klíčových scén mi zůstane v hlavě už navždy, stejně jako úplně nevýznamné, ale o to působivější houpačkové salto vzad Drew Barrymore. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle byl opravdu nostalgický návrat. Přesně ten film, který jste viděli před hrozně lety, už pomalu začínáte pochybovat o jeho kvalitách, ale on vám celou tu dobu pořád zůstává v palici. A tak si řeknete, že vyzkoušíte, jestli to bude fungovat i po letech. A ono to prostě funguje. Protože jednoduché věci fungují. Příběh jednoduchý, lehce čitelný i předvídatelný, přesto, hlavně díky postavě Ivy, která je, což není nic negativního, protože to evidentně byl záměr, tahounem celého filmu, i tak nějak (ne)příjemně napínavý, vyvolávající silná erotická očekávání (která ale, a to je opět bod k jeho dobru) nijak nenaplní. Drew Barrymore pravděpodobně není nějak zvlášť extra talentovaná herečka, ale tady si střihla životní roli. Sem padla a Ivy pojala naprosto přesně. Takhle si ji budu pamatovat až do konce života. A ten pohlcující hudební motiv. Asi není divu, že vzniklo několik pokračování, ale Poison Ivy je jen jedna. 3,5* ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Od odpadu ke třem hvězdičkám...jediná role, kdy mi Drew Barrymore byla opravdu nesympatická, ale to je pochopitelně tou rolí. Do půlky filmu jsem byla přesvědčená, že dám jednu hvězdičku, ale kvůli závěru jsem nakonec dala slabší trojku. Jsem ráda tak, jak to dopadlo. Zajímavý psychologický thriller..Sára Gilbert mě opět mile překvapila ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Drew Barrymore měla v choulostivých scénách dublérku. To později komentovala s tím, že by zaskakující dívku nechtěla urazit, ale její poprsí je hezčí. (Fenk)
  • Leonardo DiCaprio se ve filmu ukázal na 5 vteřin. V úvodu filmu je vidět ve scéně, kdy vybíhají žáci ze školy, jako kluk v modrozeleném rugbyovém tričku a bílých šortkách. (BOSCHi)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 1992, kde byl nominován na Velkou cenu poroty. (Terva)

Reklama

Reklama