Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor, malý Indián ze Salmonské rezervace v Idaho, se dozvídá o náhlé smrti svého otce alkoholika, který před lety opustil svou rodinu. Je vyzván, aby vyzvedl urnu s popelem zemřelého. Zcela bez finančních prostředků přistupuje na nabídku svého poněkud zvláštního přítele z dětství, sirotka Thomase. Ten přislíbil uhradit náklady na cestu do Phenixu, pokud jej Victor na oplátku vezme s sebou. Ztřeštěný, věčně užvaněný a vtipkující Thomas tvoří spolu s rozvážným a stoicky založeným Victorem dvojici více než nesourodou. Přesto se vydávají na cestu, kde poznají jeden druhého, sami sebe a život mimo rezervaci. Na konci cesty poznají svou budoucnost a odhalí záhadu své minulosti... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Když se Arnold (Gary Farmer) ptá svého syna Victora, kterého indiána má nejraději, Victor (Adam Beach) mu odpoví, že nikoho („Nobody“). To je odkaz na Farmerovu slavnou roli ve filmu Mrtvý muž (1995), kde ztvárnil indiána Nobodyho. (Jack_Crabb)
  • Rezervace, kde žijí Victor (Adam Beach) a Thomas (Evan Adams), je rezervace Coeur d'Alene v Idahu. Vodopády na konci filmu jsou Spokane Falls ve státě Washington. (marmota-b)
  • Závěrečný Thomasův (Evan Adams) monolog "How do we forgive our fathers?" pochází z básně “Forgiving Our Fathers” od Dicka Lourieho z knihky "Ghost Radio". Báseň je dohledatelná i na internetu. (marmota-b)
  • Příběh je založen na knížce "Lone Ranger and Tonto Fistfight in Heaven" od Shermana Alexieho, který napsal i scénář. (marmota-b)

Reklama

Reklama