Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (301)

k212 

všechny recenze uživatele

Po stránce technické jde jistě o velmi nadprůměrný film, ale myslím si, že AntZ měl více "ducha", ať je to tím, že to bylo inspirováno Woody Allenem a jeho neurózami všeho druhu, nebo jen tím, že to bylo přece jen více pro dospělé, než Žiivot brouka - u toho se dokonce nenudí ani děti (což u AntZeta určitě ano). ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Moucha na Frencise: ŘEKNI TADY NAŠEMU KÁMOŠOVI BIVOJOVI, COS NÁM ŘEKLA V CIRKUSE, pár vteřin na to přijde dokonalý, leč drtivý a ohlušující přílet BIVOJE, obří mouchy. Frencis ztratí klackovitého Slima mezi větvemi stromu: TADY JSEM FRENCI, TADY, TEN JEDINÝ KLACÍK, CO MÁ OČI. V městské hospůdce broukovitý vrchní promluví do davu štamgastů: KDO SI OBJEDNAL TU KAKAMÍSU? Následuje dokonalý a přesný přílet hejna malých much na mísu hovínek. To jsou pouze tři perfektní vtipné scény, ale nejsou zdaleka poslední ani jediné v celém filmu. Je jich tam spousta. Tak usadit a koukat 8-D Tohle patří mezi povinnost každého fanouška animáků. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejklasičtější z nejklasičtějších animáků mého dětství, který jsme s rodinnou neustále přehrávali jako jedno z vůbec prvních DVD, se kterým jsem já osobně přišel do styku. Při dnešním zhlédnutí by mi pravděpodobně vadily pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovi při přehnané snaze cosi nepovede a on je zavrhnut svými blízkými z důvodu, že je ohrozil a tak k nim po zbytek filmu hledá cestu vykoupení a snahu dokázat, že vše myslel jedině dobře. Ve své době měl ale hlavně netradiční svět hmyzu v hezké a legrační podobě své nenahraditelné kouzlo a za to mu patří nemalý dík. Lepšího animáku 90. let bych se dohledal snad již jen v Beauty and the Beast. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Bohužial,nejde to,musím tomuto filmu dať jednoznačných a právom zaslúžených 5 *.Výborná animácia,o ktorú sa postaralo štúdio Pixar animation.Keď sa spoja dvaja super giganti filmového priemyslu Walt disney a Pixar animation,tak vznikne super filmík,na ktorý sa nedá zabudnúť.Nádherný a pútavý príbeh,mravec Flik sa vydáva nájsť veľké chrobáky,ktoré by ich ochránili pred zlými nenásytnými kobylkami.Naozaj mi Flik prirástol k srdcu,obľúbil som si ho a počas sledovania mu držal palce.K tomuto filmu nemám viacej čo dodať,neviem či je to z nostalgie,ale tento film je riadna pecka.Bavil som sa,ako malý som to žral a verím,že Pixar takto bude aj naďalej pokračovať./90%/ ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Infantilnější než Mravenec Z, ale pořád zábava a v rámci mého dne připomínání filmů mého dětství, velmi kvalitní zážitek z Pixarského soudku. V době, kdy nastoupila na scénu banda z cirkusu začal být Život brouka opravdu nadmíru vtipný a hláškami se to tam jen hemžilo. Rok animovaných hmyzích kousků považuji za velmi úspěšný, protože oba mě bavily opravdu úplně stejnou měrou. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

  • V pozdějším filmu Toy Story 2: Příběh hraček (1999) lze zpozorovat několik odkazů právě na tento snímek. Ve scéně, kdy hračky prochází křovím, je možné na větvi vidět housenku Heimlicha (Joe Ranft), v Andyho pokoji visí kalendář "Život brouka" a v Alově dílně jsou k vidění hračky s tématem filmu. (karlik4801)
  • První počítačově vytvořený film, jenž byl promítán v poměru stran 2,35:1. (D3VIL)

Reklama

Reklama