Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Úřadu pro životní prostředí Jack Taggart přilétá do malého městečka v Apalačských horách, aby vyšetřil podezření na zamoření toxickými odpady, které tu ilegálně v šachtách opuštěných dolů skladuje bezohledný boháč Orin Hanner. Maskován jako tesař, který za peníze kostela provádí menší opravy u chudých lidí, začne Jack nenápadný průzkum. Opatrně se vyptává a tajně odebírá vzorky vody. Seznámí se nejen s Hannerovými muži, kteří se ho pod vedením Orina mladšího marně pokoušejí zlikvidovat, ale také s místní vyvrhelkou, sympatickou včelařkou Sarah Kelloggovou. Jejich sbližování překazí její nepříjemný, psychopatický bratr Earl, jenž je příčinou všech životních těžkostí, kterými Sarah musela projít. Když vyjde najevo jeho skutečná totožnost, pustí se Jack do pátrání s pomocí několika starousedlíků, ochotných pomoci mu v boji proti všemocnému Hannerovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (231)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jack Taggart (Steven Seagal), agent EPA (Úřad pro životní prostředí) je vyslán do malého městečka, aby zde prošetřil podezření na ukládání toxického odpadu v místních dolech. Hned po příjezdu do městečka zjišťuje, že je zde něco nezdravého - městečku vládne železnou rukou bohatý Orin Hanner (Kris Kristofferson) se svým synem, kterých se všichni obyvatelé bojí. Ale svoji bezprostředností si Jack Taggert získává srdce některých místních obyvatel, s čímž se Hanner nechce smířit, a vysílá na Taggerta své bouchače.... Steven Seagal si nedá pokoj, a dál bude točit filmy na jedno brdo - sám proti celému světu (tady je pro tentokrát i všeuměl - kromě muzikálního nadání, umí taky opravit dům, postavit zeď, upéct chleba), s nenápadnou (ehm teda nápadnou) ekologickou agitkou. Na druhou stranu ale nemůžu říct (stejně jako u většiny Seagolových filmů), že bych se vůbec nebavil - jeho filmy mají výhodu, že nejsou nikterak dlouhé, docela to v nich odsejpá a navíc před rokem 2000 se Steven Seagal ještě docela dokázal hýbat... ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle mě vážně baví. Akce za akcí, Štefan ještě ve formě, prostředí vidláků mi vůbec nevadí. Asi chápu, že místní znalce nasere S.S. poměr s nesympatickou vesnickou nánou a že jí u toho i zahraje na kytaru. To ostatní kolem je ale sympatická a jednoduchá akční jízda, tak jak by příjemné žánrové béčko mělo vypadat. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Jsem tu, protože je to hezké pomáhat lidem." Devátá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Jakýsi mix mezi Aljaškou v plamenech a Kráčející skálou. Stevovi už bylo ve městě asi těsno (a nebo snad v kalhotech?) a jelikož aljašští indiáni už po jeho návštěvě pomoc nepotřebují, vydal se do Apalačských hor zachraňovat zdraví a přírodu bezmocným buranům. Nebyl by to ale on, kdyby hned nepomáhal veškerým potřebným (zadarmo opravuje místním domy, přičemž tesaří zásadně v dlouhém koženém saku) a taky u toho nepomlátil pár neschopných gaunerů. Pokud jde ale o souboje, Steve jako by pro všechno to dobrodiní zapoměl, proč se lidi na jeho filmy vlastně dívají. Akční rádius je tu jen o něco málo vyšší než v hodně podvyživené Kráčející skále (kam jen se poděla závěrečná akční smršť z konce Aljašky?) a pokud přijde na to, kdo je víc cool, Stevovo panděro s Rockovými svaly prohrává na plné čáře. Je to škoda, že Steve lámání rukou vyměnil za country a místo potírání gangsterů radši zachraňuje přírodu. Tohoto neblahého trendu se rozhodnul držet i dál a jak to s ním skončilo, to radši ani nebudu zmiňovat. P.S. Hlavní záporák se jmenuje ORIN;). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nick Glennie-Smith: 1. Back Up Against the Wall - Travis Tritt ,2. Give Me Back My Heart - Marty Stuart ,3. Woman to Woman - The Lynns ,4. Don't Start a Fire (If You Can't Put It Out) - Kostas ,5. Fire Down Below - Mark Collie/Jeff Wood/Aaron Tippin ,6. Desert Breeze - Randy Scruggs/Steven Seagal ,7. Paradise - Randy Travis ,8. Pass it on Down - Alabama ,9. Long Way Around - Richie Sambora ,10. I'd Walk Through Fire - Russ Taff ,11. Dark Angel - Taj Mahal/Steven Seagal ,12. Fire in the Hole - Marty Grebb , ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

To co Aljaška v plamenoch nacala, to Tajny Agent Jack T. dokonal. Kvalitativny a aj komercny ustup Seagala zo slavy. Znova sa tu pokusa o ekologicke posolstvo, takze film obsahuje kopu nudnych kecov a minimum akcie. A co je najhorsie, ze ked uz konecne dôjde na akciu, tak tiez za vela nestoji. Bitky su podobne bleskovo zostrihane ako je zvykom v jeho sucasnych filmoch. Takze nie su prilis prehladne. Co je skoda, lebo v tej dobe mal Seagal stale este dobru kondicku a taketo vychytavky nepotreboval. Okrem par hromadnych bitiek tu je uz len jedna väcsia prestrelka a jedna nahanacka. K tomu sa to cele odohrava v nejakom zapadakove. Hm, z produkcneho hladiska to vyzera rovnako lacno ako jeho sucasna tvorba. Oproti ostatnym Seagalovkam táto vynika vyraznou romantickou liniou na ktoru si Seagal potrpel malokedy. Ale ako klad by som to neoznacil. Je to rovnako nudne ako jeho ekokecy. Takze co pochvalit? Seagal vyzera stale dobre, strieda jednu cool bundu za druhou. Proste stale bol este charizmaticky a vzbudzoval respekt. Ale nudny scenar a mizerna rezia zlomila tomuto filmu väz a pravom prepadol. Na mna to pôsobi ako taka ekologicka dvojepizoda serialu Walker, Texas Ranger. Co pre mna rozhodne nie je pochvala. Kvalitativne to je presne medzi akotak priemernou Aljaškou a otrasnym Patriotom. 2/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Hra postavy Stevena Seagala na kytaru není pouze hereckým výstupem. Seagal hudební nástroj skutečně velmi dobře ovládá a sám se v minulosti pokusil uspět na hudebním poli coby autor. Jeho debutové album "Songs from the Crystal Cave" vyšlo v roce 2004 jako mix country, etnické hudby, popu a soft rocku s hiphopovými prvky. V roce 2006 pak vydal další album "Mojo Priest". (DArtanan)
  • Když si jde Jack (Steven Seagal) zahrát na kytaru, dědoušek z kapely, od kterého kytaru přebírá, hraje na obyčejnou španělku. V sekvenci, kdy se kácí se stoličky a Jack po kytaře sáhne, najednou drží v ruce výrazně jiný a mnohem pohlednější nástroj. (Franki69)
  • Pôvodne mal režírovať Uli Edel, ale projekt opustil začiatkom júla 1996. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno