Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Úřadu pro životní prostředí Jack Taggart přilétá do malého městečka v Apalačských horách, aby vyšetřil podezření na zamoření toxickými odpady, které tu ilegálně v šachtách opuštěných dolů skladuje bezohledný boháč Orin Hanner. Maskován jako tesař, který za peníze kostela provádí menší opravy u chudých lidí, začne Jack nenápadný průzkum. Opatrně se vyptává a tajně odebírá vzorky vody. Seznámí se nejen s Hannerovými muži, kteří se ho pod vedením Orina mladšího marně pokoušejí zlikvidovat, ale také s místní vyvrhelkou, sympatickou včelařkou Sarah Kelloggovou. Jejich sbližování překazí její nepříjemný, psychopatický bratr Earl, jenž je příčinou všech životních těžkostí, kterými Sarah musela projít. Když vyjde najevo jeho skutečná totožnost, pustí se Jack do pátrání s pomocí několika starousedlíků, ochotných pomoci mu v boji proti všemocnému Hannerovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (231)

igi B. 

všechny recenze uživatele

...Agenti dementi... Tak si jen tak dumám, komu jsou určeny tyhle Seagalovštiny. Jestli těm svalnatým blbečkům, co se rádi perou, nebo zamindrákovaným zoufalcům, co dostávají dnes a denně na >přesdršku< ... V tomto případku ještě tak za jednu vymlácenou prdzdičku hvězdičku... A proč že v téhle srajdě vzal roli Kris Kristofferson? Tak to je téma na pátrání pro nějakého tajného kulturního agenta... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že když už jsem zkusil něco z novější Seagalovi tvorby (Mise Condor), tak na porovnání musím zkusit i něco staršího, kde ještě nehraje jen druhé housle. Volba mi nakonec padla na toto, hlavně kvůli velmi solídními obsazení vedlejších rolí. No nakonec je to právě samotný Seagal který posílá tenhle film totálně do kytek. Kdyby tam byl ten uvažovaný Willis tak je to podle mě mimimálně o stupeň lepší film. Jenže, Seagal hrající na kytaru, Seagal převlečenej za tesaře, Seagal zpívající, Seagal promlouvající do duše omladině, Seagal tokající na romantické večeři, Seagal bijící se za ochranu životního prostředí... To se prostě nedalo, Seagal je úplně příšernej herec, všude je furt stejnej, a nejde mu věřit jakákoliv emoce, a jediný, co se na něm dá vydržet, jsou jeho akční scény (tady dost lacině natočené) ale prostě všude jinde je úplně k smíchu. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Právě mi hraje soundtrackový song "Give Me Back My Heart" od Martyho Stuarta, kterému ve filmu vypomáhá s hrou na kytaru samotný Steven "aikidista, kytarista, z piva v játrech roste cysta" Seagal. Začněme však pěkně od začátku. Agent Úřádu pro životní prostředí Jack Taggart pilotuje jednomístné letadlo a míří do malého městečka v Apalačských horách...právě odtud přichází zprávy, že zdejší prostředí bývá postupně zamořováno toxickými odpady skladovanými v blízkých horách a Jack je vyslán, aby celou situaci oblédnul a vyřešil...vcelku pěkný béčkový námět. Steven už dávno není ve své životní formě, ale není ještě tak tragický jako v letech 2001 - 2007. Pořád mu to sekne v kožených bundách, jeho styl pravděpodobně nikdo nenapodobí (chůze, držení těla, uchopování předmětů), nějakou tu ránu taky ještě rozdá, ale začíná nám přibírat na váze! Akční scény jsou natočené ještě poměrně slušně, avšak jen v první polovině filmu. Bitky v podzemí a v herně jsou jaksi trhavě zrychlované, to asi jak se Steven nemůže rychle hýbat. Celkově se ale nejedná o Stevenův výrazně špatný film, od takového titulu jsou tu jiné mistrovy majstrštyky... 16 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

otík 

všechny recenze uživatele

První opravdu velké zklamání z filmu se Stevenem Seagalem. Aljaška v plamenech byla počátkem horších filmů, Přepadení 2 bylo zlatým standartem, Glimmer Man byl ještě velmi solidní a pak počínaje Agentem Jacka T. přišly na řadu filmy, kdy Seagalovské souboje jsou spíše gejzírem střihačského umění, Seagal začal přibírat a kulatět nejen ve tváři, bojové scény začaly být ubohé a levně natočené a náměty filmů čím dál víc ekologické. Zde si Seagal zahrál dalšího z agentů, který se tentokrát na vlnách country vydává do malého zapadlého městečka, aby vypátral, zda podezření o ukládání toxického odpadu se zakládá na pravdě. Jack Taggert je další ze Seagalových ještě slušně vypadajících mírumilovných a přírodu chránících hrdinů, který své bojové umění používá jen v nouzi nejvyšší. Dnes už postarší Seagalovka určitě nepostrádá kouzlo amerického venkova, pěknou country hudbu a vřelý vztah Seagala a jeho nové venkovské přítelkyně, co ovšem nepřináší, je akce. A Seagalovka bez akce je jako Picasso bez štětce. Pokud na ni dojde, je to přeci jen odvar kvalitně natočené akce a Steven ze svého umění neukáže téměř nic. Tato ospalá skoro neakční country zaslouží tak akorát být vyposlechnuta a rychle zapomenuta. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Jo, jo. Tady už to šlo se Stevenem pomalu z kopce. Máme tu malé městečko a pod ním nebezpečný radioaktivní odpad. Pak je tu zlosyn, co brousí vlastní sestru a Steven drnkající na kytaru. Vůbec poprvé se tu vyskytne i jeho ikonický kožený kabátek, který ze sebe nesundá následujících dvacet let. Po vzoru Přepadení v Pacifiku (1992), zde Steven opakuje identický mustr s dvojí identitou své postavy, což je aspekt, který zuby nehty prosazuje v bezpočtu dalších filmů. Odhalení minulosti musí být samozřejmě pompézní a musí se tu vyskytovat minimálně jedna postava, která bude Stevena neustále plácat po zádech. Někdo vždy otevře trezor, šuplík či osobní skříňku a zjistí, že Steven vlastní pět purpurových srdcí, několik válečných křížů, pracoval pro CIA, Navy SEALs, byl ve Vietnamu a rozvrátil tři diktátorské režimy. Klasika, která však nemění nic na faktu, že Tajný agent Jack T je strašný brak připomínající svým vzezřením lacinou televizní produkci. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Pôvodne mal režírovať Uli Edel, ale projekt opustil začiatkom júla 1996. (m.a.t.o.)
  • Hra postavy Stevena Seagala na kytaru není pouze hereckým výstupem. Seagal hudební nástroj skutečně velmi dobře ovládá a sám se v minulosti pokusil uspět na hudebním poli coby autor. Jeho debutové album "Songs from the Crystal Cave" vyšlo v roce 2004 jako mix country, etnické hudby, popu a soft rocku s hiphopovými prvky. V roce 2006 pak vydal další album "Mojo Priest". (DArtanan)
  • V čase 19:46 je záběr na bílý pickup okamžik předtím, než nabourá do stojícího auta před ním. Jenže je vidět, že pickup je nabouraný ještě před tím, než do druhého auta vjede. O střih dříve ale auto porušené není. (Likan7)

Reklama

Reklama