Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sylvestra Stalloneho mám rád. Na snímkoch v ktorých hral som vyrastal. Je stálym členom v rebríčku mojich obľúbených hercov. Musím však uznať fakt, že v deväťdesiatych rokoch minulého storočia sa ocitol v kríze. Objavoval sa vo filmoch, ktoré ma moc nebavili. Patrí medzi ne aj akčný katastrofický titul "Denné svetlo" z roku 1996. Stallone v ňom stvárnil postavu vodiča limuzíny, ktorý spolu s ďalšími ľuďmi uviazne v tunely pod riekou Hudson. Je na ňom, aby ich všetkých zachránil. Bola to dosť nuda. ** ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem pochopitelně skrz fůry bomba akčňáků Slyovi kariéry, Denní světlo házel do průměru jeho tvorby. Opět, jak často hlásím, jak zraju, přihlížím k provoňeným devadesátkám úplně jinak, kor když v tom hraje legenda našeho mládí! Unikátní je, že jsme prakticky dvě hodiny v jednom tunelu a pořád se něco děje! Stallone nám touto rolí dokázal, že si může v klidu stoupnout vedle Willise a zachraňovat s ním celej svět! 70% ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Občas se divím, že se vtipy dělají jen na Chucka Norrise :-) Silvester je totiž možná ještě daleko větší borec než samotný Chuck. Při příležitosti zachránit celé lidstvo se totiž nerozhoduje, jestli je v ohrožení ...v době, kdy by nad tím někdo přemýšlel, on už zachraňuje. Ví přesně co má dělat, protože je zpravidla elitní jedinec, akorát o něm nevíme, protože v minulosti na něj byla spáchaná křivda... a tak je to i v denním světle. Občas někdo nepřežije, ale Sly si může nějaké ty ztráty dovolit :-))) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Taková normálka no. V tunelu se to celý těžce posere a tak Sylvester Stallone projeví iniciativu a dobrovolně, half-lifeovsky přes větráky, jde pomoct uvíznutým civilistům. Ti ho ze začátku střídavě fuckují a podporují a on s klidnym ksichtem vymejšlí, jak vyzrát na zrádně bortící se tunel. Pár lidí chcípne, ale Sly většinu zachrání a na konci zahláškuje. Film je ještě zajímavý malou rolí Viggo Mortensena, který se coby těžkej frajer snaží dostat ven, a ani přes Stalloneho varování neuposlechne, aby to nedělal a tak po zásluze zhebne pod padajícími troskami. Totální průměr, který mě ale na druhou stranu nijak neurazil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že přestože jsou Sylvestrovy filmy jeden vedle druhýho poslední dobou zatracovány, já většinou nevidím důvod. Tento film sice není po scénáristické stránce kdovíco, logika diváka kope do prdele, že se ani posadit nemůže, ale jinak je to podle mě řemeslně docela dobře odvedené dílko. Nestihne nudit, člověk ani nemá zas tak moc času se ptát, co je to zas za kravinu (kromě okamžiku Slyova útěku před roztočenou cisternou ve vodě po pas). Prostě je to televizní snímek, který zabaví, potěší a vyšumí. A jen tak na okraj, myslím, že je sakra velký štěstí, že Viggo moc prostoru nedostal, protože ten chlap neumí hrát o nic líp, jak Sly. A vypadá mnohem hůř. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Nepojmenovaný filmový tunel vede mezi New Yorkem a New Jersey pod řekou Hudson. Takové tunely pro automobilovou dopravu existují jen dva, a to „Hollandův tunel“ a „Lincolnův tunel“. (sator)
  • Pes Cooper patrí do rasy weimarský stavač. (Lukoh)
  • Okrem Ríma sa natáčalo aj v New Yorku a New Jersey, konkrétne od 25. septembra 1995 do 28. februára 1996. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama