Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

jajinka 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina.. Děj, oběti a vrah známý již v prvé polovině filmu.. Zcela nelogické jednání postav a až velká dokonalost, nebo spíše rychlost pohybujícího se vraha ve spletenci chodeb metra.. Když už ho tak "krásně" Kate uhodí podpatkem, proč ho nepřetáhne párkrát ještě tyčí? Místo logického jednání jen rádoby zběsilý útěk.. Horor dělaný spíše jen na efekt krve a brutálností.. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista v jednej osobe počas nakrúcania pravdepodobne zabudol na jedno z hlavných pravidiel hororu - viac sa bojíme toho, čo nevidíme. To platí o to viac, ak má byť tým ústredným esom filmu - brutálny zabiják, ktorý ale žiaľ, keď sa ukáže v plnej paráde už v úvodnej polhodine, namiesto strachu vyvoláva smiech. K tomu sa následne pridáva scenáristicka nemohúcnosť, ktorú nedokáže zaplátať ani obstojná forma. Škoda toho, pretože výprava a lokácie filmu aj napriek (alebo možno práve vďaka) jeho nízkorozpočtovosti, zo začiatku sľubovali slušnú atmosféru. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka, kde nic nedává smysl (už ta výchozí situace je uhozená, aby někdo usnul na nástupišti a zamknuli ho v metru, nemluvě o tom, co následuje - ten mutant tam evidentně žije x let v tichosti, ale zrovna jako naschvál se rozhodl zabíjet lidi, teprve když mu tam vleze Franka Potente, bože!). Nelogické chování postav (čistič kanálů, hlídač v metru...), ohraná klišé, krajně dementní děj, nejvíc mě tam ovšem asi iritovala ta rádoby brutalita, která je ve skutečnosti jen směšná, podobně jako všechny záběry na toho mutanta, u kterých jsem vždy vyprskl smíchy. Jedna hvězda za Franku Potente, která je zde úžasná jako vždy, jinak je to jen ztráta času. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V prvnich minutach zmateny, ale od objeveni vraha cim dal lepsi horror, ktery se za svou jednoduchost nestydi. Stavi predevsim na klasickem slasheru, takze zadne velke straseni se nekona (trailery v tomto smeru dost matou) a az na nekolik nelogickych momentu je svizny a prijemne primy. Diky bohu se nekona zadna pointa, proste jen sledujeme vystrasene obeti a naprosto uzasneho vraha, jehoz pribeh je jen lehce naznacen, ale ma potencial i na nejaky ten prequel. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Prostě další krávovina typu nějakej magor s nožem/mačetou/motorovkou... vraždí všechno co se hýbe, čím více krve a brutality tím lépe,ale žádný překvapivý motiv, scénář už od začátku jasně průhledný,že je vám hned jasné jak to nakonec celé dopadne. Pokud si odmyslíme všechny naturalistické scény tak atmosféra taky nic moc. Takže záležitost čistě jen pro fanoušky žánru. Ostatní si to klidně můžou nechat ujít - ztráta času a peněz! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)
  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)

Reklama

Reklama