Reklama

Reklama

Divotvorný hrnec

Trailer

Obsahy(1)

Nestárnoucí muzikál v režii Francise Forda Coppoly se skvělým Fredem Astairem je založen na brodwayské show ze 40. let. Tajemný Ir se přestěhuje do malého jižanského městečka. Má v plánu zakopat kouzelný hrnec zlata, který ukradl skřítkovi Ogovi, a vypěstovat si tak bohatou "úrodu". Ale jeho plány jsou zničeny ve chvíli, kdy jeho dcera Sharon vysloví nesprávné přání ve chvíli, kdy stojí nad kouzelným hrncem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Muzikál, který se minul s dobou. Ono chtít koncem 60. let natočit muzikál, uvedený poprvé o 20 let dříve se ukázalo jako prakticky nemožný úkol. Coppola se sice snažil, ale je vidět, že jde o jeho první film a že je velice svázaný tím, že má rád jednotlivé písničky. Děj je poměrně nepodstatný a hlavně naprosto nevěrohodný, písničky jsou důležité a dodnes dělají z tohoto filmu "koukatelnou" záležitost. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Muzikál Divotvorný hrnec nebyl špatný. Nicméně přiznávám, že kupříkladu My Fair Lady, který miluju, nebo některé další, měly ve svém repertoáru jeden hit za druhým. Zde jsme se jich zase až tolika nedočkali. Příběh sám o sobě je jinak docela zamotaný a na můj vkus se snímek zbytečně táhne. Kdybychom viděli hodinu čtyřicet až dvě hodiny, myslím, že by to docela stačilo. Takže jen dodám, nebylo to špatné, a jsem rád, že jsem to viděl, ale jednou mi to stačilo. A ještě jedna poznámka: škoda, že taková legenda, jakým byl a je Fred Astaire nedostal ve snímku více prostoru na předvedení svého umění. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Mezi 3 a 4*. Bylo to pohádkové a snové. Hltala jsem scénky v lese, kde byly neuvěřitelné roztomilé a útulné kulisy. Irský skřítek hledající svůj ukradený kotlík zlata byl nejlepší postavou filmu. Jinak děj dost pokulhával. Sice taneční čísla byla pěkná, ani Fred Astaire mi tady jako už stařík nevadil (to v mladších letech to bylo horší). Ale bylo tady na mě až moc moralizování - černoch/běloch. Nechápu tu stopáž, některé pasáže tam vyloženě dělaly páté kolo u vozu. Nejlepší song filmu - Look to the rainbow. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Kdo by si pomyslel, že velký Francis Ford Coppola sklízel první šťavnaté plody své práce právě za muzikál. Divotvorný hrnec má příjemný pohádkový feeling a zároveň se nebojí čapnout pod krkem (vtipnou formou) citlivé téma rasismu charakteristické pro americký jih. Většinou neotřelé a roztomile zahrané písničky jsou prokládány svižnými tanečními kreacemi a sem tam i povedeným vtípkem. Snímek díky své délce sice místy zařadí filmařský neutrál, Coppola má naštěstí všechno ostatní pevně v rukou. 65% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Asi jsem sentimentální, ale tenhle filmový muzikál mě vždycky dostane do kolen. Nevím čím to je, možná skvělou hudbou, možní i nádherným, procítěným pěveckým výkonem Petuly Clark, možná mistrnou režií, možná skvělým a nečekaně civilním herectvím všech zúčastněných, možná silným příběhem, který je na muzikálové "poměry" nevšedně dobře a chytře vybudovaný. Ne nadarmo tenhle muzikál "padl do oka" dočasným exulantům V&W. Samozřejmě můžete tvrdit, že to celé je "jen" roztomilá romantická pohádka pro dospělé. Na to se dá namítnout, že minimálně v době svého vzniku to byla také "pohádka" velmi angažovaná a zcela oprávněně zařaditelná do "škatulky" politické satyry. Koneckonců, ještě i v době vzniku filmu byl latentní rasismus v mnoha jižních státech USA palčivým problémem, tím více ve čtyřicátých letech, kdy muzikál vznikl. Celkový dojem: 90% Zajímavé komentáře: davidek, Curunír ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Finian´s Rainbow" Edgara Yipsela Harburga a Freda Saidyho. (Terva)
  • Petula Clark, která hraje Sharon, je jediná zpěvačka, která své výstupy do francouzštiny nazpívala sama. Ostatní herci jsou dabováni francouzskými umělci. (Terva)

Reklama

Reklama