Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak ani čtyřka nějak závratně nenadchla, ale ještě pořád to není odpad. Drogy jsou svinstvo a tak není divu, že Kersey tentokrát trošku nadzvedne mandle podsvětí. Být jím, tak už si na staré kolena nehledám žádnou starou (i když občas je potřeba vyvětrat lachtana), jinak bude zabíjet donekonečna. Já vím, ono ho to baví, ale divák už z toho začíná být poněkud unavený. Stařík má sice lepší arsenál zbraní, ale věk se už zastavit nedá a tak ty fighty vypadají dost směšně, stejně jako „dostihové“ běhy. No jsem zvědavý, s čím se vytasí v dalším díle. Slabých 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už je to prostě slabé, a ta se tvůrci rozhodli, že z Paula Kerseyho udělají v podstatě klasického akčního hrdinu, drsňáka, který prochází městem a zabíjí. Už v něm není nic z toho, co ho dělalo zajímavým v prvních dvou filmech, už v sobě nemá skoro nic uvěřitelného, už není jen člověk z lidu. Už je prostě drsný zabiják. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V priebehu rokov 1974 až 1985 natočil režisér Michael Winner tri diely série "Prianie smrti" (Death Wish). Prvý film sa stal klasikou v subžánry revenge movie. Druhé pokračovanie bolo o trocha slabšie, no a trojka to bol už akčný crazy úlet. Prvej časti som dal štyri hviezdičky, druhej tri a tretej časti len dve hviezdičky. Malo to jasne zostupnú tendenciu. Preto sa na to Michael Winner zrejme aj vykašlal. Štafetu po ňom prebral J. Lee Thompson. Ten v roku 1987 zrežíroval štvrté pokračovanie "Prianie smrti 4: Tvrdý zákrok". Po šialenom treťom diele sa to snažil trocha ukľudniť a dať do logicky prijateľnej miery. Podarilo sa mu to tak na dve a pol hviezdičky. Architekt Paul Kersey sa v Los Angeles znova chopí zbrane a pustí sa do boja s drogovým kartelom. ** ()

woody 

všechny recenze uživatele

Holt, musíme si to přiznat.Hispánský architekt Paul patří spolu s Rambem, Rockym, Matrixem(jméno Arnieho v Komandu) ke kulturnímu dědictví vzniklého za úřadování Ronalda Reagana (od 1980 do roku 1989).Bronson, i když se to nezdá kosí protivníky řádně jako za starých dobrých časů a může se ve svých 66 letech vyrovnat i takovým mladíčkům jakými jsou (či spíše byli) "Džudykof" nebo Chuckie. Ale zatímco Chucka a spol. posílají vypořádat se s diktátory někde v Africe a v SSSR, na starého důchodce zůstanou ti parchanti doma.Takže tentokrát to budou drogoví dealeři, což by bylo sado.Ale těch explozí a toho ufuněného běhání je tu trochu dost. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey opět útočí :). Tentokrát pobije dva místní drogové gangy. Ještě méně příběhu, a o to více monotónního střílení :(, než v předchozích dílech. Jdu se podívat na pětku, tohle je skoro nekonečný příběh :). Ať žije zdravá sebeobrana s granátometem v ruce :). Už mi chybí jen tank... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • V dôsledku obrovského kasového prepadáku filmu Piráti (1986), taktiež z produkcie spoločnosti Cannon, museli byť rozpočty všetkých pripravovaných filmov, medzi nimi i tohto, okresané na maximálne 5 miliónov dolárov na film. (m.a.t.o.)
  • V snahe čo najviac ušetriť, scéna, kde Kersey (Bronson) ide do kina, aby sa stretol s Nathanom (John P. Ryan), bola v skutočnosti natočená v kine, ktoré patrilo produkčnej spoločnosti The Cannon Group. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama