Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je ale puch !!" - "Copak ty jsi nikdy nebyl v kanále ??" - "Né !! Ale jestli se z tohodle dostanem, ustelu si klidně na hromadě hnoje.." ;) A to ještě slaboduchej Buck Erica Robertse netušil, že je čeká daleko větší nebezpečí než kanál plný krys.. Tohle totiž teprve bude jízda !! ;) Přiznám se, že mě Končalovského tvorba plná bizarních netypických charakterů, které však režisér často převrací naruby z těch jejich zdánlivě klišovitých archetypů, začíná opravdu hodně zajímat.. Splašený vlak staví na původním Kurosawově scénáři, když pohollywoodštěný Končalovskij stejně jako mistr pomocí akce zkoumá charaktery v extrémních situacích, a rozhodně i chemii mezi tradičně výborným Johnem Voightem a Ericem Robertsem s tím jeho fyzickým herectvím.. Opravdu výborný film s luxusní vizuální stránkou a pointou, která i dík posledním shakespearovským řádkům ještě dlouho rezonuje.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět s poněkud banálním začátkem. Jon Voight se blýsknul skvělým hereckým projevem, podpořeným decentní prací maskérů. Vězeň Manny v jeho podání byl skutečný živel, opravdový formát. Výkon Erica Robertse nejsem schopná posoudit, protože postava užvaněného přisírky Bucka byla k uzoufání otravná. Utíkat z vězení, takového opruze bych sebou v žádném případě nebrala... kdyby jo, musela bych ho zabít. Filmu se dají vytknout určité stereotypy (např. zlý ředitel věznice) a prohřešky vůči realitě i logice, ovšem ve výsledku se jedná o příjemné překvapení, kousek svižný, nikoliv bezduchý, navzdory takřka dvouhodinové stopáži žádná nuda. Můj dojem kolísá přesně mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. Ale vzhledem k tomu celkově zastaralému béčkovému vzhledu, nic moc hudbě, klišoidním situacím a fakt těžko snesitelné osobě Bucka se přikloním k nižší hodnotě. 69% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Joo tohle bylo žrádlo! Voight uniká z vezení uprostřed zamrzlého kraje.. společně s ním prchá i jeho velký obdivovatel a spoluvězen mladej Eric Roberts. Sedaj na nejbližší vlak, ale nevědí, že se strojvedoucím to tak nějak seklo a vlak je téměř nezastavitelný.. napětím, hustou a zmrzlou atmosférou a genialní hudbou naplněnej thriller s mim velikým oblíbencem Jonem Voightem v roli napůl psychopatického přesto lišáckého vlka samotáře (přesně takhle ho mám nejradši). Konec neměl chybu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý analógový drsný chlapský film. Už úvod v base a následný útek z nej má parádnu atmosféru. Drsnými xichtami a to aj skutočných exväzňov (Bunker, debutujúci Trejo) sa to tu len hemží. Filmu ale dominuje za žiadnu cenu nezlomný Jon Voight, ktorý síce po rokoch na samotke už nemá ďaleko k divej zveri, ale stále si udržiava určitú ľudskosť. Parťákom proti Voightovej vôli tu je ešte neskutočne snaživý a skvelý Roberts v tej jeho vtedajšej škatuľke, keď balancoval medzi frajerom a zbabelcom. No a ako bonbónik, aby to nebola čisto pánska jazda tu je dobrosrdečná Rebecca De Mornayová, ktorá v zlomovej chvíli dokáže vzbudiť medzi drsnými chlapmi trochu emócii. Čo sa týka akcie, tak tu je len jedna menšia zrážka dvoch vlakov (ale stále je to stokrát pôsobivejšie ako digivýbuchy galalxií), ale napriek tomu si film po celý čas udržuje napínavú atmosféru a spolu s postavami cítite na každom kroku nebezpečie a strašnú zimu. Finále je riadne horkosladké. Voightov hrdina našiel svoje vykúpenie a pomstu zároveň. Proste starý dobrý film pre chlapov. 8/10. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jasně že příběhem a trochu i zpracováním je to béčko béčkovité, ale herecké výkony, dynamický střih a v neposlední řadě nezastavitelný splašený vlak tomu dodávají velmi přesvědčivou masku vytříbené akční podívané. Končalovskij se na režisérské židličce sice moc nepřetrhl, ale o to více je snímek svižný a v závěru i emocionálně úderný. Chcete-li na 100 minut vypnout a sem tam nějaký ten stříkanec krve vás nerozhodí, není nad čím váhat. 75% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Aljašské dráhy (Alaska Railroad) si vymínily, že název společnosti a její logo se ve filmu nesmí nikde objevit. (džanik)
  • Točilo se v Montaně a na Aljašce. (džanik)
  • Citát na konci filmu pochází z Richarda III: "No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore I am no beast." Scénárista Edward Bunker také svůj první román nazval "No Beast So Fierce". (džanik)

Reklama

Reklama