Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

mm13 

všechny recenze uživatele

Béčko natočené v takej šťastnej konštelácii, až vôbec nevadí, že je to na dôvažok ešte aj blbosť a brak. Skrátka iné to byť nevedelo a v rámci toho, aké to byť vedelo, to odviedlo maximum. Príbeh, podobne ako napríklad v porne, iba lemuje to, o čo tu ide v prvom rade - bojové scény, tréning a zase bojové scény. A keďže je tu kondícia pána Jean-Clauda na vrchole, tak to celé na pohodový filmový zážitok - z kategórie tých najnenáročnejších - úplne stačí aj po všetkých tých rokoch. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Posledním filmem Van Damma, kterej jsem viděl byl bohužel Zástupce velitele. Bohužel proto, že to byla taková nudná hovadina, že mi Jeana bylo líto. Taky, že jsem mu to dal komentem a hvězdama sežrat. Proto přichází povinnost věrnýho fanouška "Džej sího" a trošičku napravím jeho zkraty poslední doby a vypíchnu filmek, kterej byl tenkrát dost rázně namočenej v budování jeho kariéry! Takže - Kickboxera přelepuju tyrkysově třpytivou samolepkou, na které zlatě září zkratka JCVD (Jízda, Cennost, Výhra, Delikatesa)! Celkově je filmek jedna veliká akční jízda, propletená samým drsným soubojem, parádním Van Dammem a mojí nostalgickou vzpomínkou! Kickboxer je pro mě velikou cenností! Moc si vážím tohoto filmu! Stejně tak, jako jde ve sportovních bojových filmech Jean-Claudovi o vítězství, tak i pro fanouška to je otázka zklamání, nebo dobře odvedené práce. Kickboxer je pro mě velká výhra!!! Filmek končící klasickým závěrem v ringu s Tong Poem, kde to "svaly z Bruselu" umí bezvadně a kde mu to zajistilo na dalších x let kariéru, byl tím nejsladším bonbonkem, tou nejdobřejší cukrovinkou, tou nejchutnější delikatesou, na které si rád smlsávám do dneška!!! JCVD = mistr bojovýho umění!!! 80% ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy už jsou dávno pasé a i kdyby nebyly, na to, jak je to vydáváno za film o bojovém umění, jsem si moc bojů neužil. Na začátku a na konci, když to mám nějak shrnout. Mezitím je jen otřesně natočená slátanina slabomyslného charakteru s nepříliš dobře hrajícím Van Dammem. Než dojde na avizované závěrečné střetnutí s obávaným Tong Poaem, je nutno se prokousat nezáživným dějem o ničem a pak až na zúčtování dojde, je předem jasné, jak skončí. Van Damme má sice svaly napnuté jak struny na harfě a je v nejlepší kondici (když se zrovna nepokouší hrát), ale přiblblému filmu ani na tu jednu hvězdičku nepomohl. 0% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

OK, já vím, že má film mizerný scénář i děj, ale já se u něj vždycky dobře bavil. Výcvik je zpracovaný moc pěkně. Nemůžu si pomoct a vždycky příběh prožívám s tím odhodlaným klučinou, kterej se snaží ze sebe vymáčknout maximum a ničí si nohy o palmu. No a když bojuje proti ztělesnění zla, mistrovi kickboxu Tong Poovi, tak se mu prostě nedá nefandit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Kickboxer" patrí medzi tituly, ktorými sa preslávil belgický majster bojových umení a herec Jean-Claude Van Damme. Zároveň je to i snímok, ktorý patrí ku tomu najlepšiemu, čo sa v rámci fight movie natočilo. Kultová záležitosť. Žánrová klasika. Američan Kurt Sloane chce na turnaji v thaiskom Bangkoku pomstiť svojho staršieho brata Erica, ktoré tam zmrzačil miestný šampión Tong Poa. Kurt si s ním chce v ringu vysporiadať účty. Podstúpi veľmi náročný tréning a vyzve obávaného Tong Poa na súboj. **** ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Na konci titulků nezkrácené verze je nápis "Goodbye to bugs", tedy "Sbohem brouci", čímž se tvůrci loučili s thajským hmyzem z pralesa. (Lorge)
  • Scéna, v ktorej má Kurt mäso priviazané na nohe a prenasleduje ho pes Xian Chow, bola inšpirovaná skutočnou udalosťou, v ktorej mladému Jean-Claudeovi Van Dammeovi jeho učiteľ karate prikázal nosiť ochranný oblek a odolať pokusom vycvičeného psa, aby ho stiahol na zem. (Arsenal83)
  • Dennis Alexio, ktorý hral Erika Sloana, je držiteľom niekoľkých titulov. (rador)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama