Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (229)

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je zde málo lidí kteří hodnotí více jak třemi *, ale já to beru tak, že tenhle snímek je prostě jeden z těch snímků na které nezapomenu. Viděl sem jej jako malý kluk a samozřejmě mě to oslovilo, tak jako rambo nebo jakýkoliv jiný film, který v tý době letěl a jehož hrdina byl obrazem dobra a cti. Takže tento snímek hodnotím 4 * a to proto, že je to z mládí srdeční záležitost. Je jasné, že když se na tento snímek člověk podívá v dnešní době tak v něm vidí nekvalitní béčko,ale v době kdy to letělo např. na satelitu a nebo na videokazetách byl ten film k nezaplacení. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kýč není v kopáčově filmografii ničím výjimečným a na choreografy měl (kromě Krvavého sportu) vždycky docela smůlu a tak se žádný z jeho fláků neskví bůhvíjak památnými bojovými scénami. Lví srdce mne ale vcelku po letech překvapilo, možná to bylo i vcelku životnou postavou zmrzačeného manažera Joshui, ale já nebyl z celé té nanicovatosti nijak zvlášť otrávený, byť tedy slaďounká neteřinka byla na pěstičku.  Souboje pak té krásy sice příliš nepobraly, ale zase jich bylo dost, odehrávaly se v pestrém prostředí i oděvech ( bazén a plavky, to nevymyslíš) a  proti neandetrálci jsem Žánovi ten palec i držel. Tři nezávadné by byly tak akorát, ale proč zase jednou lehce nepřidat. ()

Reklama

Stíba 

všechny recenze uživatele

Když vezmete osvědčený recept ale použijete špatné ingredience a nesoustředíte se na vaření, takhle to dopadne. Lionheart jede v základu podle klasické šablony ale celý příběh je ještě naivnější než bývá standardem, souboje špatně a hloupě zpracované a jako celek to zkrátka nemá moc hlavu ani patu a žádný charakter. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kromě Smrtícího zatykače vznik v roce 90 ještě Lion. Úvodní atmoška ugrilovaného chlápka, který je brácha našeho JCVD dává tušit, že tentokráte se legrace určitě nedočkáme. Téma je notně pochmurné a přestože jsem nikdy nepobral, jak může být švagrová na našeho hrdinu naštvaná, kvůli tomu že propásl smrt svého bráchy. Z lidského hlediska přeci chápu, že cizinecká legie není holubník a JCVD se snaží seč mu síly stačí, aby se nějak protloukl až do LA. A taky že se mu to pomocí výdělků na pouličních zápasech nakonec podaří. Bohužel pozdě. Jenže zbývá ještě vydělat penízky pro svou jedinou rodinu a tak musí sfouknout celkem 6 protivníků v soubojích různorodé kvality. Dva souboje jsou zcela o ničem, v dalším pleskne chlápka přes pytlík, v dalším si to rozdají kdesi na parkovišti mezi auty se Skotem a zajímavé jsou tedy jen když vlasatého Tarzana knokautuje efektně loktem do držky a poslední závěrečný proti Attilovi. Kromě tohoto nabízí Lion opět děj, ale ten stojí docela zahouby. Lion není zrovna sympatická postava a poprvé jsem měl s Jeanovou postavou jako takovou slušný problém. Působí zbytečně arogantně až nafoukaně, přestože mu vlastně okolí neustále pomáhá. Problém Lvího srdce vidím také v tom, že na Lettichových filmech zub času zapracoval možná víc než u jiných. Neumím to moc vysvětlit, ale kouká se na to podstatně hůř, přestože prvních 10-15 minut není vůbec špatných. Také mě moc nesedí jakýsi pokus o doják. Tohle mě prostě k Jean-Claudeovi moc nejde. 55% ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Jeden z béčkových filmů z Van Dammem,který mě dokázal dojmout svým příběhem,i když neni nic extra...Legionář Leon uteče z legií,aby stihl umírajícího bratra...Musí utéct násilím a bojovat v pouličních zápasech na peníze do Ameriky...zápasy pomáhá rodině bratra s těžkou finanční situací a později si získá i jejich srdce... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)

Reklama

Reklama