Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Z nostalgického důvodu jsem si cca po 25 letech udělal reprízu a jen se potvrdily mé obavy, že celá ta snůška neumětelství, která paroduje všechny filmařské aspekty i žánry (chybí žánr komedie), je tak stupidní, že se u mne mísily záchvaty smíchu s pocity trapnosti. Jako by normální divák sledoval Bábovřesky. 1* za ucházející soundtrack. Někdy je zkrátka důstojnější nechat nostalgii nostalgií :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme zde zcela dominuje a role záporáka mu nevýslovně sluší. Díky němu to nebylo celé jen tak zbůhdarma přeslazené a story o mladíkovi, kterému chybělo porozumění a cvičil ho duch Leeho. Akční pasáže ušly, závěrečný souboj je třešničkou na dortu, ale prostřední pasáž místy zaváněla nudou. I tak jsem však tento film viděl již několikrát a to hlavně kvůli jeho největší hvězdě. I zde však platí pravidlo o příživnictví, protože až nedávno jsem zjistil – kolik bylo ještě natočených zbytečných pokračování – já měl dodnes dojem, že byli jen tři díly a nestačil jsem zírat, jak šeredně jsem se spletl. 60% ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jediná osoba,která tenhle film drží od odpadu je van Damme.Až to zní neuvěřitelně,ale jeho Rus je naprosto dokonale nechutný a kdyby si býval van Damme čas od času střihnul nějakýho padoucha,vůbec by to nevadilo.Jinak Bruce Lee se musel otáčet v hrobě,protože to nebyla pocta,ale potupa co tvůrci předvedli.A McKinney?No trapnost nad trapnost,což se dá říct o všech zúčastněných. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Slusna fantasmagoria, to hej, zato vsak zabavna. To, ze to zreziroval Corey Yuen by ma nenapadlo vo sne a popravde, aj keby film reziroval hotcikto iny, nemyslim si ze by vysledok vyzeral prilis odlisne. To, ze za filmom stoja azijati je vsak poznat v subojoch. Su svizne, dynamicke, a zopar pohybov naozaj prekvapi - holt je to Hong Kongska skola. Pribeh je prostucky, avsak v tom je jeho sila. Od zaciatku je jasne kto je ten dobry a kto je ten zly, po porazke nasleduje trening, po treningu vytazstvo. Tak to ma byt:). No a Bruceho duch, to je fakt vtip. Avsak Bruceov bojovy duch, nie ten filmovy, je z filmu naozaj citit a nielen filmovemu hrdinovi, ale aj mnohym ludom v skutocnom zivote je do teraz inspiraciou. Tym si u mna film spravil velke plus. Ozaj smutny je fakt, ze Brucea ludia skutocne objavili az po jeho smrti. Za zivota sa mu producenti staviali chrbtom, po jeho smrti sa fotografuju pri jeho hrobe. (6/10) ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

Pro mě báječné nostalgické dílo, ve kterém Jean-Claude Van Damme ve své vedlejší záporné roli převyšuje zbytek málo zajímavých herců včetně postavy ''Bruce Leea", který by skutečnému Bruci Leeovi nesahal ani po paty co se týče bojového umění , ale i vzhledová podoba je mezi nimi nulová. Tento snímek mě ale pořád skvěle baví a rád si ho pouštím. 90% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Scény, ve kterých Jason Stillwell (Kurt McKinney) dělá kliky na dvou prstech, byly natočeny pomocí drátů, které jej zvedaly. Pro jejich zakrytí využili filmaři stromy v pozadí. (Herr_Flick)

Reklama

Reklama