Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

E.T. sebral solničku a zase ji vrátil. E.T. ukázal dětem penis a divákům holou prdel (jaká klasika!). E.T. se seznámil s maminkou a taky ji ukázal penis. E.T. je bude všechny ochraňovat. E.T. léčí maminku svým kouzelným penisem. E.T. létá na motorce. E.T. se loučí a odlétá ve světélkující lodi. No…, vlastně odjíždí a ty světla jsou zapnuté majáky policejního vozu.. Nenechte se mýlit, sci-fi to není, i když absence roznožek, otoček a kopů s výskokem ve filmu JCVD by mohla k danému žánru ukazovat. On však tady jen plní roli umírněného ochránce slabých a dobračiska, od kterého by jste si klidně nechali odnést domů tašku s nákupem. To kapitán Stottlemeyer z Monka je bez kníru pěkný hajzl a Rosanna má tradičně prsa svěšenější, než špičku nosu. U dojemného konce mi scházel hudební doprovod v podobě Morriconeho „Finale“ (odjezd Harmoniky v Tenkrát na západě) a řeknu vám, kdo u něj nebrečel, má buď srdce z kamene a nebo už dávno usnul.. Když se to vezme kolem a kolem, Nowhere to Run je asi nejromantičtější film Jeana-Clauda, což je pro filmové fandy stejná atrakce, jako nejteplejší film Charlieho Bronsona.. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Je děsně legrační,když se akční borci snaží hrát ve vážnějších a neakčních filmech.Zvláště pokud se o herectví snaží hvězdy akčních Béček.Van Damme tentokrát nepředvádí,kromě standartně tupého mlčícího výrazu,vůbec nic.Rosanna Arquette předvádí pouze svoje vnady,sice pěkné,ale na oskara to nebylo. Film je roztahaný a celkem nudný,jediné co zaujme je snad honička na motorce s vesnickejma poldama ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle byl přesně ten "předěl", kdy jsem začal nabývat dojmu, že s tenkrát novou super-akční-karate-hvězdou Jean Claudem to nebude tak žhavé. Ve své době, kdy jsem byl ještě prcek, který chtěl vidět hlavně kopačky do hlavy a otočky apod., mi tento film jasně nesedl. Nesedl mi bohužel ani dnes. Je to přesně ten film, kdy se Van Damme rozhodl a snažil víc věnovat herectví a možná se v budoucnu stát všestrannějším hercem. Bohužel mu to nejde a film mu k tomu jako celek nedává ani příliš příležitostí. Nudná utahaná story o nadrženém uprchlém vězni a nadržené vdově, kteří se brání nějakému milionářskému kartelu používající mafiánské praktiky skutečně za moc nestojí. Van Damme zde právě již dosti dostává na držku a nepřátele spíš likviduje pouličním stylem boje, navíc ten jeho otřesný (NE)bojový postoj, který zopakoval později ještě v mnoha dalších filmech mne vyloženě mrzel. Na svoji dobu docela odvážná erotika v podobě "maminy" Arquette mne spíše štvala. Každopádně závěrečná akční scéna návratu na motorce, jízda krajinou a lesem, práce se světlem a kamerou je špičková. Ovšem tato scéna tento hodně slabý film prostě nezachránila ... ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Další kousek, na který se neprávem příliš kydá hnůj - a to převážně jen kvůli přiblblé "presumpci viny". Dosti netypická role Van Damma (nevím proč by si to nemohl vyzkoušet, jako mnozí jeho kolegové), v které obstál se vztyčenou hlavou. Jasně, příběh není kdovíjak originální, ale herci zde překvapivě dobře fungují (zejména ti záporní - Levine a Ackland) a Van Damův "Sam" je takový charakter, že mu prostě palce držet musíte! Mě se to líbilo kdysi a líbí se mi to pořád (což se nedá říct o většině produkce 90kových kick-fight-stars). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme se tímto snímkem oprostil od věčných akčňáku a ukázal, že se nebojí ani dramatičtějších rolí. Tématicky se to od ryze akčních námětů sice zase až tak neliší, ale po patřičných úpravách bylo docíleno jistých nápadů. Příběh tedy daleko více sází na dramatizaci, romantičnost a citové projevy. Co se týče herectví, nelze Jean-Claudovi upřít snahu. Jeho kamenná tvář sice hereckému projevu nijak nepřidala, ale budiž, šlo o vážnou postavu. Pro jeho fanoušky to však bylo překvapení a šok, a tak z nezvyku většinou nesměle snímek strhali, protože tohle už nebyl Van Damme, jak ho všichni znali. Akční scény tu sice jsou, ale vyznívají spíše jako nucený doplněk děje. Charakter Sama Gillena, kterého Jean-Claude hraje, je jasně definovaný. Uprchlý trestanec schopný obětovat svoji svobodu, aby zachránil vdovu s dvěma malými dětmi před ztrátou domova a snad i života, přeci jen dokáže povznést jisté sympatie a porozumění. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (4)

  • Když Sam (Jean-Claude Van Damme) řídí terénní motorku 650cc Triumph T120 Bonneville z roku 1969, můžeme si všimnout, že se mění pneumatiky v závislosti na terénu, po kterém zrovna jede – terénní pneumatiky v terénu a silniční na silnici. (Untentrauer)
  • Van Damme si snímkem vysloužil na MTV Movie Awards svou třetí nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)

Reklama

Reklama