Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude trochu jinak, než jsme ho do té doby znali. První dramatická role, zvládnutá podle mě na výbornou. Výsledek je ale neuspokojivý spíš kvůli scénáři. Mohla se více prohloubit dramatická rovina vnitřního boje Sama, když se rozhoduje mezi útěkem a pomocí jinému. Takhle z toho vzešel je neúměrně dramatizovaný akčňák, těžící z účasti tehdy zvučného jména JCVD. Je to škoda, protože příběh byl rozběhnutý velmi slušně, první polovina se rozbíhá jímavě, když se na scéně objeví první bagry, už se divák neptá co, ale jak. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Druhý Žánův pokus o dramatičtější roli, který si zatím vybavuju, je o chloupeček vyvedenější než Lví srdce. Příběh mi přišel dobře postavenej i přes to, že rubaček je jak pomálu, ale dá se to dokoukat bez prskání i díky tomu, že to má nějaké emoce a herci se opravdu snaží a možná i díky odvážně hambaté Rossaně. Někdy mám pocit, že si JCVD až takovu sodu nezaslouží, většina těch kousků 80. a 90 let byly pro náctiletého kluka výbornou zábavou. Jo co se pak dělo dál, to už je smutné. Není Úniku řadím k těm lepším Belgičanovým filmům, pro mě to mělo určité kouzlo - 55 % ()

Reklama

dustur 

všechny recenze uživatele

Za mňa výborná vandammovka, ktorá nestráca svoju kvalitu ani po rokoch. Robert Harmon odviedol veľmi dobrú prácu - čo sa týka filmu, čo sa týka príbehu filmu, čo sa týka akcie. A samozrejme hlášok ktoré v tomto filme je dosť ( jsem hlídač parkoviště a rušíte mí zákazníky ; nechto být lebo půjdeš do pekla - Na co lovíte? Ružový plameňáky ). A Rosanna Arquette bola čerešničkou v tomto filme, Ted Levine výborný záporák spolu Jossom Acklandom, a samozrejme Jean-Claude van Damme ( kde mi občas chýbali jeho kopi - keďže v tomto filme nič neukáže zo svojho bojového umenia ), čo je škoda. Ale ako film aj po rokoch obstojí na plné hodnotenie - takže aj po rokoch mu dávam ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film existují dva pohledy a ani jeden není špatný. Takže je to podle mě velmi nedoceněný a opomíjený film. Pokud bychom tento film hodnotili v době své premiéry, pak zjistíme, že je to jeden ze záplavy akčních filmů té doby s celkem běžnou zápletkou. Jenže je tam JCVD, který tomu dává ikonickou podobu. Pak je tam Arquette, která tomu dodá šmrnc a nakonec tři velmi sympatičtí záporáci: Levine, Ackland a Blatchford. Dokonce se tam v roli mukla v buse mihne i Sven-Ole Thorsen. Tímto vším se podle mě film vyšvihnul nad ostatní díla té doby a dokonce se nebojím tvrdit, že se vymanil i ze škatulky s nápisem "B". Pokud bychom tento film hodnotili z pohledu dnešní doby, pak stačí velmi prosté shrnutí - dnes by něco takového nebyl schopný nikdo natočit, dnes by tento film nebyl schopný nikdo korektně obsadit a pokud by se o to i přes to všechno jmenované někdo snažil, pak máme na světě naprosto příšerné béčko, kde by byli i efekty směšné. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Další kousek, na který se neprávem příliš kydá hnůj - a to převážně jen kvůli přiblblé "presumpci viny". Dosti netypická role Van Damma (nevím proč by si to nemohl vyzkoušet, jako mnozí jeho kolegové), v které obstál se vztyčenou hlavou. Jasně, příběh není kdovíjak originální, ale herci zde překvapivě dobře fungují (zejména ti záporní - Levine a Ackland) a Van Damův "Sam" je takový charakter, že mu prostě palce držet musíte! Mě se to líbilo kdysi a líbí se mi to pořád (což se nedá říct o většině produkce 90kových kick-fight-stars). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (4)

  • Van Damme si snímkem vysloužil na MTV Movie Awards svou třetí nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Když šerif Lonnie (Edward Blatchford) zmlátí Sama (Jean-Claude Van Damme), tak Sam zůstane ležet ve stodole na dřevěných prknech, ale když o chvíli později dorazí Clydie (Rosanna Arquette), Sam je stále v bezvědomí před stodolou na prašné zemi. (Untentrauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno