Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Občas se to stává....pustíte si snímek, aniž byste věděli o čem že bude, bez nějakého většího očekávání, abyste posléze byli několikanásobně odměněni a příjemně překvapeni. Pokud bych měl zmínit hlavní důvod proč shlédnout tento snímek, odpověď je zcela jednoduchá! Krásná Catherine McCormack jako kurtizána Veronica Franco podává naprosto ODZBROJUJÍCÍ výkon. Kdo by to před shlédnutím snímku čekal ( já tedy rozhodně nikoliv ). A Ikdyž pánové Sewell a Platt nepodávají vůbec špatné výkony ( ba právě naopak ), přesto zůstávají ve stínu Catherine a je to právě ona, kdo táhne tento snímek. Když se k tomu přidá opravdu promyšlený příběh zasasený do Benátek 16. století, povedená ( jednoduchá ) výprava, kostýmy, to vše doplněno o líbivý hudební doprovod vychází mi z toho ( i s přihlédnutím k té pozitivní náladě, kterou ve mně snímek vyvolal ) překvapivě vysoké hodnocení, 4+ 1/2* ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepšie prevedených filmov o kurvách, pardon, slušných prostitútkach tzv. kurtizánach. Skvelá historická atmosféra Benátok, výborní herci a hlavne Sewell je na takéto roly ako stvorený. Film je postavený na historickej postave, ale je to samozrejme veľká fikcia. Z Catherine McCormack sme však našťastie uvideli viac ako v Statočnom srdci. Je zaujímavé, že v minulosti boli najmúdrejšími ženami práve prostitútky, dnes už na múdru šľapku len tak nenatrafíte, hlavne v showbiznise. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné, podobných filmov sme videli už veľa, to by nevadilo, ale tento skoro ničím nezaujme.Pravda iba ak tým ako sa z toho Rufus Sewell snaží urobiť film, ktorý si zapamätáme, a to sa mu teda darí. Okrem neho ako svetlého hereckého bodu, nás zaujme naozaj krásna Catherine a možno zaujímavá poézia. Troška by som film skrátila, lebo od tej veľkej lásky, ktorá je nám preukazovaná, prechádzame k toľkým udalostiam, že pomaly sa človek prebúdza z opojenia, ktoré cítime pri romanťákoch. Celkovo to nebolo zlé, ale od filmov podobného formátu, kde nie je všetko iba o tom, kto je aký pekný, ale aj o tom, ako sa ľudia dvoria(dvorili, kedysi), očakávam viac. Viac romantiky som cítila aj pri slečne Marplovej( a to je už, čo povedať). No, hudba a hlavní hrdinovia sú výborní, tak je to asi na takých 55% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neočakával som, že ma táto romantizujúca životopisná dráma zaujme a nebol som prekvapený. Filmy tohto druhu som spravidla pretrpel bez toho, aby som si na druhý deň spomenul o čom boli. Nadchýnať sa krásou predstaviteľky, koloritom Benátok a pokrytectvom, ktoré kráča naprieč dejinami sa mi nepodarilo, takže prajem všetkým obdivovateľom tohto filmu, aby ich dojem nebol ničím skalený. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)
  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama