Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

klida 

všechny recenze uživatele

"Staneš se kurtizánou, jako byla tvoje matka." Ach jo, jsem se nechal zlákat filmem z „prostředí kurtizán“ a neodradil mě – i když měl - ani žánrový popis romantický/drama, což je asi nejhorší varianta na světě. Ze začátku jsem byl až překvapen, že se to „docela dalo“. Pak ale přišlo tolikrát omleté téma zakázané lásky a od toho momentu jsem se nepřestal nudit, nevytrhla to ani několikrát svlečená, avšak nepříliš atraktivní, Catherine McCormack. Vlastně k žádný postavě jsem si nedokázal vytvořit nějakej vztah, Sewell je nesympatickej, a tak nejzajímavější postavou je Maffio (Platt). Když se ke slovu dostala inkvizice, čekal jsem, že to Herskowitz zakončí někde stylově na hranici a ukáže, že církev je hnus, ale on z toho musí udělat takovouhle růžovou knihovnu. Škoda. (24/02/10) ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné, podobných filmov sme videli už veľa, to by nevadilo, ale tento skoro ničím nezaujme.Pravda iba ak tým ako sa z toho Rufus Sewell snaží urobiť film, ktorý si zapamätáme, a to sa mu teda darí. Okrem neho ako svetlého hereckého bodu, nás zaujme naozaj krásna Catherine a možno zaujímavá poézia. Troška by som film skrátila, lebo od tej veľkej lásky, ktorá je nám preukazovaná, prechádzame k toľkým udalostiam, že pomaly sa človek prebúdza z opojenia, ktoré cítime pri romanťákoch. Celkovo to nebolo zlé, ale od filmov podobného formátu, kde nie je všetko iba o tom, kto je aký pekný, ale aj o tom, ako sa ľudia dvoria(dvorili, kedysi), očakávam viac. Viac romantiky som cítila aj pri slečne Marplovej( a to je už, čo povedať). No, hudba a hlavní hrdinovia sú výborní, tak je to asi na takých 55% ()

Reklama

NGP 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o dávné minulosti Benátek, proslulého města kurtizán. Toto téma je pro mě docela zajímavé, už jenom protože se jedná o historický film. Osobní osudy kurtizány a zároveň básnířky Veroniky jsou spojeny s událostmi té doby. Mělo to podstatu, jakožto popsání tehdejší společnosti a církve. Mělo to zápletku, skvěle to ukázalo divákovi atmosféru tehdejších Benátek. Musím přiznat, že na začátku filmu mi přišla hlavní herečka nehezká, ale pak jsem se přesvědčila, že její talent překonal všechno, a dokáže zahrát tak dobře, že diváka ani neomrzí, že vlastně kurtizány není zas tolik přitažlivá. S herci jsem také spokojená, u filmu jsem se nenudila. Není co dodat =) ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Trochu kýč, ale krásný kýč. Výborné drama s netradičním příběhem. Kupodivu se dočkáme i jistého morálního přesahu. Jedná se zkrátka o film, který se snad nejupřímněji staví k otázce prostituce. Snímek ale především stojí na famózním výkonu Catherine McCormack, která se do svého úkolu vrhla se vší vervou. Sewell ji během dění harmonicky doplňuje. Potěšila i krátká přítomnost Naomi Watts. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Sice příchuď limonády, ale obsahově zajímavý film. Kurtizány byly vlastně takovými průkopnicemi emancipace. Bylo to jediné povolání, které zaručovalo ženě finanční nezávislost a hlavně vzdělání. Zdá se, že na tom byly mnohem lép, než současné prostituky. Ostatně i ve společnosti zaujímaly vážené postavení. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno