Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po devatenácti letech bojů mezi Autoboty a Decepticony na Zemi se tato válka opět přesouvá na jejich domovskou planetu Cybertron. Tu se Decepticonům podářilo dobít a tak se Autoboti ukrývají na jednom ze Cybertronských měsíců a plánují útok. To však ale ještě netuší, že zanedlouho budou mít co dočinění s mnohem silnějším nepřítelem, než jsou všichni Decepticoni dohromady. K Cybertronu se totiž blíží Unicron (Orson Welles), zlé dvojče stvořitele všech Transformerů Primuse a chce zničit a pohltit celý Cybertron. Autoboti a Decepticoni, odvjevěcí nepřátelé na život a na smrt, se tak musí spojit, aby ochránili svou domovskou planetu i svoje vlastní životy.

Transformers: The Movie navazuje na animovaný seriál Transformers z roku 1984, který vychází z populární série stejnojmených hraček. (Hurley)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Během bitvy v autobotím městě použije Megatron zbraň až nápadně připomínající světelný meč ze Star Wars. Režisér Nelson Shin totiž pro Star Wars tyto meče navrhoval. (.Zmolda.)
  • Orson Welles prohlásil, že film nesnáší. Když se ho novináři ptali na jeho roli, nemohl si ani vzpomenout na jméno postavy, kterou namlouval. Svoji roli ovšem popsal jako „velkou hračku co útočí na bandu menších hraček“. (.Zmolda.)
  • Oficiálně se jedná o poslední film Orsona Wellese, a také Scatmana Crotherse. (.Zmolda.)
  • Z 18 Autobotů, kteří přistáli na Zemi v první epizodě seriálu, se jich ve filmu objeví 15. Mirage, Trailbreaker a Sideswipe byli ve scénáři zahrnuti, jejich scény však nebyly natočeny. (.Zmolda.)
  • Film byl produkován stejnou společností a ve stejnou dobu jako film G.I. Joe: The Movie (1987) a u obou filmů bylo odsouhlaseno, že zemřou hlavní hrdinové, Optimus Prime a Duke. Po uvedení filmu The Transformers: The Movie se ovšem zvedla tak velká vlna nevole ze strany fanoušků způsobená smrtí Optima, že se vedení rozhodlo narychlo přepsat scénář a Duka uvést pouze do kómatu (.Zmolda.)
  • Zvuk Galvatronova laserového kanónu je modifikovaná verze Megatronova fúzního děla. (.Zmolda.)
  • Film se odehrává 20 let po skončení 2. série seriálu. (.Zmolda.)
  • Ve filmu jsou stvořeni dva Cyclonové: jeden z Bombshella (Insecticon) a jeden ze Skywarpa (deceptikonská stíhačka). Mnoho fanoušků spekulovalo nad tím, který z nich se stal skutečným Cyclonem. Cyclonus byl totiž původně navržen jako velitel svých mnoha poddaných, podobně jako Scourge a jeho Sweepové, nicméně od tohoto záměru se upustilo a druhý Cyclonus se v mytologii Transformers nikdy neobjevil. (.Zmolda.)
  • Mnoho postav, které se objevily ke konci 2. série seriálu, se ve filmu nevyskytuje, protože v době psaní scénáře ještě neexistovaly. Nicméně později se záhadně objevují ve 3. sérii bez jakéhokoliv bližšího vysvětlení (např. Stunticoni, Aerialboti, atd.). (.Zmolda.)
  • Když v roce 1985 zemřel Orson Welles, vynořily se spekulace, že jeho roli Unicrona převzal Leonard Nimoy (Galvatron). Později však herečka Susan Blu (Arcee) vypověděla, že Welles stihl dokončit práci na filmu ještě před svojí smrtí. (.Zmolda.)
  • Film je přemostěním 2. a 3. série kresleného seriálu. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama