Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

tron 

všechny recenze uživatele

„Použite hlavu! Výcvik! Utečte! Prežite! A my vás vyzdvihneme“.“ Panebože, kto písal scenár? Pilot (Owen Wilson) zhavaruje v lesoch a musí sa z bodu C dostať do bodu T, kde ho vyzdvihne jeho kapitán (Gene Hackman). Vtip je v tom, že pred bodom T treba prejsť bodmi A, B, C alebo CH, pričom na každom mladého vojaka čaká akčné inferno, napr. drsný beh mínovým polom. Geniálne primitívny scenár, robustné herecké výkony (sympatický Owen Wilson mal dostať cenu za najnepravdepodobnejší akčný výkon roka), strhujúci soundtrack a silné akčné výjavy zo slovenských lesov (niekde údajne zahliadnete Kamila Mikulčíka). Bez zbytočných emócií treba skonštatovať, že technická stránka je zvládnutá brilantne. Už úvodné titulky sú poňaté v takom tempe, až som ich zabudol čítať. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku filmu mi to bolo trosku zdlhave, ale dramaticke akcie, vynikajuca kamera a strihy sa po chvili poriadne rozbehli. Koniec filmu pri prestrelke bol trochu prehnany, ale film ma bez problemov vtiahol do napinaveho deja. ________ Owen Wilson - (Chris Burnett) +++ Gene Hackman - (Admiral Leslie McMahon Reigart) +++ Gabriel Macht - (Stackhouse) +++ Olek Krupa - (Miroslav Lokar) +++ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Owen Wilson na letadlové lodi USS Carl Vinson zadívá směrem k území nepřítele, nastává v historii vojenství doposud nevídaná a bezprecedentní situace, neboť zatímco on je nohama stále na palubě, špičkou nosu již provádí průzkum hluboko za nepřátelskou linií.. Ten americkou armádu oslavující tón snímku mě už za ty léta zkušeností nemůže překvapit, natož rozházet. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Co říct víc? Snad kdyby šlo o nějakou smyšlenou událost a válku, dal bych aspoň jednu za technické zpracování, ale vzhledem k tomu, že si to pamatuju a že jugoslávský konflikt byl vpodstatě za humny, nelze jinak, než spláchnout do záchodu. BTW ten sestřelenej pilot ve skutečnosti prakticky celou dobu strávil v nějakým potoce a záchrana trvala tak dlouho, protože neuměl správně používat lokátor. P.S. cca 150 vojáků a pár BVP netrefí tři ve vzduchu těsně nad zemí STOJÍCÍ UH-1? WTF? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Za nepřátelskou linií je film, který oplývá některými vážně luxusními momenty: nádherný záběry na letadlovou loď na přírodu atd., atmosféra vážně děsivá, perfektní přestřelky, neustálé napětí, výbuchy jsou perfektní, výkon Owena Wilsona taky super, i námět je dobrý. Přesto nemůžu jít úplně na 100%, protože film má pár chyb a pár momentů, kdy o jeho kvalitě hodně pochybuji - hlavně ten konec ... a samozřejmě je hodně nacionalistický. To by bylo, aby se Amerika zase nepochválila :-))) Myslím, že z tohoto filmu šlo udělat klenot mezi válečnými snímkami, protože atmosféra, kamera, hudba i děj šlape jako švýcarský hodinky, jen to udělat více profesionálnější a méně Americký. Je to obrovská škoda, ale i tak si tento film zaslouží pozornost. 8/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Vo filme účinkuje aj vrtuľník Mi-17 Slovenskej armády, konkrétne z Vrtuľníkového krídla v Prešove. Pre potreby filmu bol zbavený zadných dverí a výsostné znaky boli prelepené francúzskymi. Počas dvoch filmovacích dní sa stále natáčala tá istá scéna, pričom kamery boli nie len na zemi, ale v sprievodnom vrtuľníku Ecureuil II (pilotovanom tiež slovenským pilotom) a aj v samotnej nákladnej kabíne. Cena za letovú hodinu pre americkú produkciu bola údajne 100 000 Sk. (Fredy.Tukot)
  • Niektoré externé scény sa natáčali na Martinských holiach, ďalšie na bratislavskej Kolibe. (Jakub225)
  • Rozbombardované Sarajevo bylo vytvořeno v přírodní rezervaci nedaleko Žiliny. Sochu znetvořeného anděla lze spatřit kousek od Košic v obci Háj, každoročně vyžaduje tato filmová rekvizita údržbu od specializované firmy. Díky jejímu umístění v obci došlo k nárůstu turistů. Její GPS souřadnice jsou N 48.6287066498 / E 20.8573669195. (Lucas87)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama