Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

artuš 

všechny recenze uživatele

Sice horory nemusím, ale tenhle "horor" mi nevadill. Jednak proto, že něm hrál Leslie Nielsen, ale také proto, že do hororu má tato komedie hodně daleko. Jinak pěkný film pro ty co nemají rádi horory ale chtějí se pobavit. Parodie na film Van Hellsing se nezapře když Vás nerozesměje potrhlý hrabě drákula tak už nic. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks točil vždy parodie trochu jiné,než ostatní.Nejsou to ty typické třeskuté nářezy(viz.Bláznivé střely,Žhavé výstřely),naštěstí ale ani parodie/trapárny(viz.posledních pár filmečků Leslieho Nielsena).Člověk prostě vždy brzy pozná,.že ten film je z Brooksovi dílny.A buď jeho filmy máte rádi,a nebo jednoduše ne.Mě jsou bohužel tak nějak lhostejné.A tak mi nijak připadá i ten jeho humor-lhostejný.Ušklíbnu se,ale vzápětí zapomenu. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Na parodii je tenhle film nesmírně nevtipný a tupý, některé gagy připomínají vtipy v novácké Country estrádě. Dokonce i samotný příběh moc nefunguje, alespoň od té chvíle, kdy hrabě zhypnotizuje nebohého muže... Než se příběh rozjel, tak se zdálo, že příběh tam bude - dokonce jsem si myslel, že budu umírat v záchvatech smíchu, ale jak už jsem výše naznačil nic z toho se nekonalo. Dobrá nemůžu o filmu říct, že bych ani jednou nevybuchl smíchy, ale na druhou stranu to mohlo být mnohem lepší. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moje úplne prvé stretnutie s príbehom o Draculovi a verte či nie, až táto na došťanie vtipná paródia ma pred mnohými rokmi primäla prečítať si Stokerov román. Primárne paroduje verziu s Bélom Lugosim, teda niektoré postavy a príbehové línie zjednodušuje, iné úplne vynecháva, ale svoj účel – zosmiešniť a pobaviť – spĺňa dokonale. Leslie Nielsen bol vždy mojim obľúbencom a nerobí mi problém titulovať ho kráľom paródií. Na Drakulovinách som sa smial často a fakt z chuti, i dnes, mnoho rokov po prvom zhliadnutí, keď už môj rozum všetku tú trápnosť akceptoval úmyselne. Snáď zo mňa nehovorí nostalgia... (80%) ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Kdybych to tu nenapsal, tak bych se nemoh na sebe podívat do zrcadla: Toto je film, u kterého jsem se bavil jako málokdy. Bavil jsem se prostě nezřízeně, až jsem se bál, že nepopadnu dech. Málem mi z té hodiny a půl zůstal škleb. Prostě, byla to legrace. ALE POZOR: Jen s dabingem ČT! - Viděl jsem to také na Primě, a tam to bylo hóóódně špatné, většině vtipů tam úplně vysáli šťávu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)

Reklama

Reklama