Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Cage překvapil. A celý Hon na čarodejnice s ním. Není to takovej "ou shit" jak by se dalo čekat. Teda... označovat to za výpravný film, to je trošku zavánějící, jde zcela jasně vidět, jak si tohle historický béčko muselo vystačit s minimálním rozpočtem a digitalizovalo kde mohlo. Ono na Nicolase všichni nádáváme, smějeme se mu v jakých koninách hraje, ale tenhle herec má snad nejvíc filmových nabídek ever. Každej rok hraje v několika filmech, pod kterými je vždycky napsáno obdobnými slovy "Cage zase skočil do průseru". Tak teda... tentokrát do toho taky skočil, ale minimálně. 75% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

K filmům s Nicem Cagem se poslední roky muselo přistupovat s obavami, zda se jedná o návrat do první ligy nebo půjde o další Nickův průser, kterým zalepí nájemné. Podle mě se Nickovi návrat podařil už roku 2009 (po x letech lamentování se s mnohdy až céčkovými rolemi, namísto x si dosaďte libovolné číslo, nemělo by však být větší než 4), kdy se objevil ve výborném (když vypustíme poslední záběr) apokalyptickém Proroctví. Následoval rok 2010 a Nickova nejlepší role od Yuri Orlova, a sice Big Daddy v Kick-Ass. Pozdější Čarodějův učeň se stal mým guilty pleasure roku a podobný status u mě teď zastupuje i Hon na čarodějnice. Sice jde o roztahaný film a o jednu z mála dobrodužných fantasy, kde téměř žádné dobrodružství není, ale já se bavil docela dost a pod tři hvězdičky učitě nepůjdu. Nejlepší součástí Honu na čarodějnice je však Ron Pelman, kteý všechny válcuje už jen když se zašklebí do kamery. Takové charisma ostatním chybí a kde to vadí nejvíce - u hlavního záporáka. Ten je výsměchem samotného významu slova 'záporný' a spolu se závěrečným "rozuzlením" může za to, že více než tři hvězdičky nenasázím. Ať se na to dívám, jak chci, vychází mi z toho krásný průměr. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nepovedená záležitost, s úhlednými upravenými blond i černovlasými čarodějnicemi, vinnými či nevinnými a pohádkovým scénářem. Naprosto nepřesvědčivý Cage, si zde se známou držkou Perlmanem, po desítkách let vraždění ve jménu boha uvědomí, že zabíjet ženy a děti je trošku moc a vydávají se do neznáma napříč osudu. Díky nesmyslnému scénáři, se v prvním městě kam dorazí, zaplete do výpravy někam do Severákova a pohádka má jasný cíl. Spasit, tehdy asi jen Evropu, před morovou ránou a přitom si trošku pohrát s vlastními morálními hodnotami. Ještě méně jak tuctovej scénář má vše, směšné dialogy z 21.století, na poslední chvíli padající lanový most, od začátku do konce stejné herecké výrazy a hrdinské pohřbívání. 2 za dobré prostředí, to ale z peněz vynaložených na tuto komickou snahu je povinnost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Až jsem ze sebe měl chvílema špatnej pocit, že se bavím na účet mrzáčka a ničím si tak karmu. Season of the Witch je totálně dysfunkční film. Marnost nad marnost, ale co taky čekat od žánru historická fantasy, režiséra Seny a Nica Cage, jenž jde v posledních letech z jednoho průšvihu do druhého (až na pár světlejších výjimek). Tahle digitální rádoby temnota na mne zkrátka nefungovala ani trochu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ne tak blbá "Cageovina", jak jsem očekával. Ale bohužel ne ani moc dobrá. S tohodle příběhu se totiž dalo natočit celkem slušné řemeslo, u kterého by se člověk mohl nechat pohltit atmosférou. To by ale nesměl za kamerou stát takovej rutinér jako Dominic Sena. Díky němu je film totálně nudnou podívanou, ve kterém se většinu stopáže jen zbytečně kecá a celkem málo se toho děje. Navíc nedá prostor ani tomu Cageovýmu přehrávání, takže se člověk ani moc nepobaví ( i když pár záblesků tady bylo). Vzniknul tak naprosto zbytečný film. Aspoň, že ten Ron Perlman si to svoje zase uhrál. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • DVD verzia obsahuje aj alternatívny koniec. (matkoulko)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na filmu se začalo pracovat už v roce 2000. (Terva)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama