Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický psychiatr Isaac Barr naslouchá pacientce Diane Baylor, která mu vypráví svůj sen o květinách. Večer ho pak navštíví její sestra Heather Evans a prozradí mu, že Diana byla v dětství znásilněna otcem. Druhý den na něj čeká před domem a vypráví mu, že otec za podivných okolností uhořel a ze založení požáru je podezřelá právě její sestra. Ještě ten večer rozvedený lékař atraktivní krásce podlehne a stane se jejím milencem. Žena mu řekne o svém manželství s gangsterem Jimmym Evansem, od něhož prý nemůže odejít. Isaac se od přítele, advokáta O´Briena, dozví, že Jimmy je opravdu nebezpečný. Zanedlouho je však gangster mrtev. Heather ho v záchvatu vzteku zabije činkou. Přestože prokurátor později u soudu tvrdí, že šlo o chladnokrevnou vraždu, podaří se jejímu obhájci O´Brienovi s pomocí Isaaca dokázat, že žena nebyla za svůj čin odpovědná. Místo do vězení se tak dostane do nemocnice. Isaac zjistí, že sen, který mu Diana vyprávěla, byl opsaný z Freudových spisů. Heather chodila na všechna soudní jednání, kdy on vypovídal jako znalec. Přijde i na to, že žena zdědí z manželovy pojistky čtyři miliony dolarů. V nemocnici Heather potvrdí jeho podezření - vraždu pečlivě připravila. Současně má v hrsti i jeho, protože má schovanou činku, vražedný nástroj, na níž jsou jeho otisky. Detektiv Huggins, vyšetřující případ, si také dal fakta do souvislostí a Isaac se rázem stává podezřelým číslo jedna. (TV Nova)

(více)

Recenze (75)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Námět je celkem dobrý, stejně tak i zápletka (jakkoliv je neoriginální - něco podobného jsme mohli vidět např. ve filmu Prvotní strach, kde rovněž hrál vedlejší postavu Richard Gere). Ale právě v hereckém obsazení je problém. Obě ženské představitelky jsou dobré, ale Gere hraje jako ponocný, což je docela problém. Částečně i proto pak snímek sklouzává do obyčejného průměru. ()

sud 

všechny recenze uživatele

To byly časy, když jsem tenhle film viděl prvně. Móda videí byla v plném proudu, ve videopůjčovnách důrazně upozorňovali na přetáčení kazet, ohrané pásky se v přehrávačích šmodrchaly a když už se vše povedlo nažhavit a začal film, přišla Kim Basinger - jeden z největších tehdejších sexsymbolů a Richard Gere - tehdy ještě zcela neumolousaný sladkobolnými romancemi a s hlasem Jiřího Pomeje :-) a rozehrál se příběh lásky, zločinu a vášně. S odstupem času a s absencí nostalgického oparu (věřte, těžko se odhání) se to všechno může zdát úsměvné, jenže ono je to až překvapivě dobré a fungující. Jen je to všechno po čertech průměrné. 50%. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak podle zdejšího hodnocení jsem to čekal horší, na jedno podívání vcelku ušlo. Je teda pravda, že ledacos pro mě zachraňuje Kim Basinger, lépe řečeno na její nekonečně dlouhý nohy se rád čas od času podívám i ve slabším filmu. A koneckonců ta hysterka jí docela šla:). Takový dvě sestřičky můžou být ... pěkný mrchy:). Chvílema mi to trochu připomínalo Základní instinkt, ani nevím proč, snad hlavní ženská postava = dlouhonohá dlouhovlasá blondýna/mrcha. Viděno v originále, sice titulky byly chvílema řekl bych poněkud "zkomprimované" vzhledem k množství mluveného slova, ale když tady čtu, že v české verzi dabovali Pomeje a Boušková, tak jsem docela rád za to, co jsem viděl. Takže za pár týdnů asi nebudu vědět, o čem to vlastně bylo, ale takové slušně průměrné tři závaží na činku přidám, fakt je, že jsem se nenudil. Je taky třeba trochu přihlédnout k tomu, že v době vzniku (při prvním pohledu na R. Gera mi bylo jasný, že něco už to pamatuje, uuuff... Made in 1992, čas letí tempem,jako by se rozběhly nohy Kim Basinger) se to dalo považovat za docela slušný thriller. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi nám bolo jedno, že nejaký film parazitoval na niečom, čo sa presadilo, ono tento štýl filmov bol skôr trend, aby som zase Mrazivú vášeň zbytočne nezhadzoval ako určitú variáciu na Basic instinct. Vtedy ma to bavilo, pripadalo mi to napínavé, len neviem, či to bolo vekom, alebo či sa všetky tieto kvázi prekvapivé a kvázi na druhú psychologické trilery páčili ľubovolnému divákovi. U mňa na rovnakej úrovni, ako napríklad V moci posadnutosti, už len tie názvy sú zameniteľné. Z nostalgie za tri. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl filmů mám moc ráda. Trochu mi to připomíná ty přehnané "filmy", které běží v televizi v jiných filmech. Krásné ženy, drsní muži, hodní muži, přítmí drahých restaurací, bouře, silný déšť a narušená konstrukce mé nejoblíbenější stavby na světě, kterou je maják. To všechno s příměsí erotiky, napětí, šílenství, přičemž hudba se stupňuje a napětí eskaluje jako ve starých Hitchcockových filmech. Zřejmě se u něj inspirovali. Neříkám, že to vyzní nějak úžasně uvěřitelně. Právě naopak, je to prostě taková strašidelná pohádka. Mě prostě dostává rozbouřené moře, silné světlo majáku, hustý déšť a vražedná atmosféra. Ráda se na tenhle film podívám a přiznám, že se u něj často směju. Je to prostě přehnané, ale krásné. Jinak tedy dabing je také docela "strašidelnej"! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a San Franciscu. Obdobie natáčania trvalo od 23. apríla do 17. júla 1991. (Arsenal83)
  • Kim Basinger o filme povedala: "Pre tento film som bola vo svojom vlastnom svete. Nikdy som ho nevidela." (Arsenal83)
  • Pôvodný scenár bol zasadený do New Yorku, ale bol zmenený kvôli prebiehajúcemu štrajku odborov. San Francisco bolo vybrané kvôli jeho „charakteru“ a ikonickým lokalitám. (Arsenal83)

Reklama

Reklama