Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (281)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po ultranudné a ultrašpatné dvojce konečně zlepšení. Návrat ke starým dobrým masakrálním pastím, žádná počítačová sterilita. Hodně se mi líbila vizuální zašlost celého systému, pohled i z druhé strany (která ale v podstatě zůstává stejnou stranou mince) a rozvedení příběhu trošku mimo kostku je docela příjemný a zajímavý tah. Konec zřejmě ani jiný být nemohl. Povedený a koukatelný díl série. Jen doufám, že to tímhle skončí ať to neskončí jako Saw. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Třetí KOSTKA je dost netypická oproti předchozím dvěma filmům. Máme tu trochu upravený příběh – obětem byl vymyt mozek a vloženy sny. To mi přišlo jako super nápad. Trochu mě mrzelo, že to bylo tak přímočaré a ke konci odfláklé, myslel jsem, že to překoná dvojku. No, rozhodně ale zklamaný nejsem. Oproti druhému filmu tu přibylo více pastí, které byli celkem vydařené a krvavé. Ve výsledku zábavná jednohubka, která neurazí. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Porovnateľné s jednotkou a určite omnoho lepšie ako dvojka. Jednotlivé pasce boli vynaliezavé a smrť v nich naozaj strašná. Na filme však bolo najlepšie to, ako to na konci príbehovo pekne zaklaplo ku jednotke a ako sa vysvetlila podstata toho blázna, ktorý bude hlavnou postavou v jednotke. Ten kto videl prvé dve časti, nemal by si nechať ujsť aj tento diel (prequel). 70/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Gore bola asi jediná vec na celom filme, ktorá za niečo stála. Nemôžem sa rozhodnúť, či bola horšia táto, alebo druhá kocka. Toto síce malo aspoň hlavu a pätu, a viac to nadväzovalo na jedničku (ktorá ma mimochodom tiež nikdy moc nebrala), ale zároveň to bola ťažká nuda s príbehom na úrovni tých horších častí Krajných medzí. Že to natočil ten istý režisér ako Hardwired ma vôbec neprekvapuje, vo výsledku je to takmer rovnaký brak. 15% ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Jak je vidno, tak se tvůrci snažili z originálního námětu vyždímat i poslední ždibíček šťávy, kterou oplývala slavná Kostka. Jediným možným prostředkem jak ještě oživit zatuchlé stěny kostky bylo natočit snímek, který by nás dostal i ven z kostky / čtyřstěnu / krychle (sami si vyberte svůj oblíbený matematický výraz), a ten nápad nebyl vůbec špatný. Takže ačkoliv "snad už" poslední díl kostky není tak sofistikovaný, deprimující a originální jako jednička, tak je narozdíl od ní pestřejší, rozmanitější a taky se dozvíme něco ze zákulisí tajemné kostky. Takže pohoda... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)

Reklama

Reklama