Reklama

Reklama

Děvčátko, které bydlí na konci ulice

  • Kanada The Little Girl Who Lives Down the Lane (více)

Obsahy(1)

V tomto kanadském thrilleru ztvárnila Jodie Foster titulní postavu - samotářskou, zarputilou a sama na sebe odkázanou dospívající dívku jménem Rynn, která žije sama ve velkém domě svého otce. Když do domu kdokoli přijde nebo zavolá, děvče vysvětluje, že má tatínka na služební cestě. Je opravdu daleko... hodně, hodně daleko. A maminka? Ta také... Rynn se své nezávislosti nehodlá vzdát a je odhodlaná udělat cokoli, aby si uchovala své strašlivé tajemství. To ale bohužel vyčmuchá její vlezlá sousedka paní Halletová (Alexis Smith). Dalším nebezpečím, které ohrožuje Rynnin klid, je sousedčin syn Frank Hallet (Martin Sheen), pedofil, který má v plánu děvče zneužít. Naštěstí je zde rebelující teenager Mario (Scott Jacoby), který je vždy připraven podat Rynn pomocnou ruku. Scénář k tomuto mrazivému thrilleru s dokonalou atmosférou napsal Laird Koenig jako adaptaci vlastního románu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, který je relativně dobře vedený, skvělá Jodie Foster, ale atmosféru to má jen v jednotlivých scénách než aby ji to mělo jako celek a navíc jsem od toho děje čekal něco rozvinutějšího + ne vždy to je logické. Navíc ani konec nic moc nezachránil, takže to pro mě je spíš průměrný film na jedno zhlédnutí, které fakt táhne Jodie Foster, bez které už by to asi ani moc nefungovalo... Asi jsem podle těch žánrů čekal něco jiného, nevím. 3* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ak film niečím zaujme tak rozhodne mladučkou Jodie Foster, ktorá hrala tak vyspelú ženu, že by ste jej hádali viac než 20. Prezrádzal ju len jej vzhľad. V dobe natáčania mala rovnako ako jej filmová postava 13-14 rokov, ale už tu nemala problém s nahotou i príbehom, v ktorých hrajú väčšinou staršie herečky. Film sa tvári chytro, ale režisér toho ukazuje menej než by divák rád videl. Neviem či to bol zámer alebo amaterizmus, ale čakal som lepšie rozuzlenie a ukončenie. Záver ma jednoducho neuspokojil a príde mi, že kvalitný výkon mladej J. Foster vyšiel tak nejak nazmar. 60%. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pokud hlavní postavě Rynn, šlo o to, aby ji respektovali, třebaže je dítě, tak Jodie Foster po tomhle filmu museli začít respektovat všichni, kteří o ní pochybovali. Film spíše než uzavřený příběh připomíná výsek v životě odtažité třináctileté slečny, která se možná bere až příliš vážně. Ale, kdo by se divil, když se dívce zabije otec, který jí vtlouká do hlavy výjimečnost a je na její osamělost pyšný, ve sklepě máte nabalzámované tělo vlastní matky a do domu se vám vtírá místní pedofil. Mám podezření, že Gessner ani nevěděl, co přesně chce natočit, dokud nedošel ke scéně, kdy Rynn dotěrného souseda odpraví. "Ano, tady to vypadá pěkně, u toho krbu s ohněm, co Rynn tak, krásně osvětlují vlasy ", rozplývá se režisér a vkládá vlastní slova do úst Martina Sheena. Film tak utne závěrečnými titulky, než aby vymýšlel nějakou složitější pointu, když všechno důležité už bylo prozrazeno v polovině filmu. Film je to skvělý, doporučuji na pozdní večer k čajíčku s mlékem a cukříkem. Atmosféra je přesně tak ledová jako samotná Rynn s břitkým jazykem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Devcatko rozhodne neni nejaka must see zalezitost, ani to neni nejak extra dobrej film nebo horor. Tady jde hlavne o to, ze tu dostala jednu z prvnich poradnejch hereckejch prilezitosti Foster, ktera na svejch 14 let hraje bezchybne. Jednoduchej pribeh, kde hlavni hrdinku nekdo neustale opruzuje a vyptava se na tatu se tak meni postupne pres lehce mysteriozni thriller pres drama az po horor. Pricemz ani v jednom vylozene nevynika, proste nenudi to, ale ze by to cloveka nejak nadchlo, to ne. Nicmene krome mlady Foster tu je paradni Sheen v roli uchylacka. Celkove lepsi 3*. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Že je to pritiahnuté za vlasy sa objavuje snáď v každom druhom tunajšom komentári, tak to riešiť nebudem. Fosterku som mal ešte radšej keď bola decko, ako v súčasnosti; stojí na nej celý film a prakticky nie je scéna, v ktorej by sa neobjavila. A zvláda to, radosť pozerať. Kvôli nej nakoniec pridávam hviezdičku navyše, inak trochu nezáživnému thrilleru, ktorý by v rukách skúsenejšieho a hlavne hororového režiséra, mohol byť oveľa pôsobivejší. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy hovoří Rynn (Martin Sheen) s Frankem na ulici, můžeme si všimnout na levé straně ženy s kabelkou, která jde prvně směrem ke kameře, ale o vteřinu později jde od kamery, navíc ještě se psem na vodítku. (Pavlínka9)
  • Ve scéně, kdy Frank Hallet (Martin Sheen) ukazuje Rynn (Jodie Foster) vlásenku a nehet, se na Frankově (Martin Sheen) pravé ruce střídavě objevuje a mizí zlatý prsten. (Pavlínka9)
  • Ve scéně, kdy se postava Rynn (Jodie Foster) objevuje nahá, si můžeme při svlékání všimnout na levé ruce náramku. V jednom z dalších záběrů, kdy leží na posteli, na ruce žádný náramek nemá. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama