Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kaktusový květ není sice ani trošičku vtipný a je totálně předvídatelný, ale koukat se na něj dá. Příběh se nám v průběhu sledování solidně proplétá a vyloženě nudou jsem netrpěl. Herecké výkony jsou skutečně na výborné úrovni, ale tento typ filmů mi bohužel není vůbec blízký. Nezlobte se na mě. Za sebe musím dát slabé 2*. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavá trojice, u které je od začátku jasné, kdo s kým skončí :) Hodně naivní a puberťácká role Goldie Hawn jí ve 24letech přinesl Oscara :) Za takovouhle střeštěnost je to fakt výkon :) Ingrid Bergman bylo v době natáčení 54 let!! To mi vyrazilo dech, jelikož jsem žila v domnění, že její postava je o dost mladší :) Jak tu již několikrát bylo zmíněno - její taneční kreace byli skvělé, ale ona v tom vypadala spíš směšně, jak to k ní nesedělo :) Je to dobře praštěné, svižné a zamotané :) Hodně úsměvné a Matthau jako "svůdník žen" mezi ně skvěle pasuje :) ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mě to přišlo docela nudné. Na starší komedii, přestože z USA, jsem čekal vyšší úroveň vtipu. My jsme v té době měli mnohem krásnější herečky, takže Goldie se může jít zahrabat. Ta byla ke všemu dost blbě nadabována a úplně mi to kazilo dojem z její postavy, chvilkami totiž vytvářela velmi inteligentní závěry a chvilkami působila jak 15ti letá holka. Naopak půvabně působila Ingrid, u ní klobouk dolů a většina mého hodnocení putuje právě jí. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau jako milovník? Ano no tak. :-) To bylo snad to jediné, co mi na filmu nesedělo, i když uznávám, že to svým způsobem byl krásný kontrast jeho „charismatu“ a role, což vyvolalo jen další pobavení a bylo to tak vlastně v rámci komedie v pořádku. Obecně se celé obsazení povedlo na výbornou. Ingrid Bergmanová v roli zdravotní sestry, která je zpočátku pichlavá jako její kaktus, než společně s ním rozkvete, mladá a naivní Toni (Goldie Hawnová) a její věčně vykulené oči, jednotliví pacienti v zubní ordinaci, soused Igor, … celá tahle parta stvořila moc fajn konverzačku. Ta se sice pomaleji rozjíždí, ale jak se hlavní postava doktora Juliana Winstona více a více utápí ve svých stále komplikovanějších lžích, dostane tahle konverzační komedie postupně grády, vyostří se slovní přestřelky a stojí za to. Vrcholem je pak návštěva tanečního klubu, kde se vše ještě více proplete. Romantická linka se objevuje jen lehce a povětšinou je to o skvělých dialozích, kdy se největší zábava skrývá v nenápadných narážkách a drobných poznámkách jen tak na okraj. Jejich vhodné načasování ovšem umí zatnout do živého. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Ač to není komedie v pravém slova smyslu, kde by se divák neustále bavil, tak jako celek je film výborný. Goldie Hawn je naprosto nádherná a do její krásu jsem si vychutnával každý frame a nesnažil se mrkat, abych něco neprošvihl :) Její pohled na svět zamilovaných je vtipně hezký a jako divák se bavíte její neustálou kontrolou nad vztahy. Na první pohled se zdá, že se film bude točit kolem ní, ale ve skutečnosti jde o "pracovní" vztah doktora Juliana a jeho sestře z ordinace. Toni je jen tím krásným prvkem ve filmu a přesto mu to vůbec neškodí. Ba naopak. Několikaminutová tančící scéna v klubu je vyvrcholením a největším pobavením pro všechny. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)

Reklama

Reklama