Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

otík 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau ve své typické roli dobráckého mrzouta, roztomilá Ingrid Bergman a mladičká ještě s malým úsměvem zářící Goldie Hawn v milé a příjemné komedii o zubaři, který je starý mládenec, ale je zamilovaný do mladice a tak předstírá, že má ženu a děti. Když se "rozhodne" kvůli mladici rozvést a ona chce jeho ženu poznat, nezbyde než požádat svou sestřičku z ordinace o pomoc. A kolotoč lží a předstírání může začít. Velmi hezký a příjemný film pro čas do nepohody. Hudba: Quincy Jones ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jestli pracuješ v CIA, proč kamarádíš se zubařem?“ - „Montuje mi do zubu moudrosti minirádio.“ Po výtečných o 2 roky starších Bosých nohách v parku jsem měl velká očekávání, ale že mi Gene Saks znovu naservíruje snad téměř stejně kvalitní romantickou komedii, v to bych ani nedoufal. Rozjezd je malinko pomalejší a v úvodu jde spíš „jen“ o úsměvnou podívanou, ale s postupující stopáží (a zaplétáním se do přibývajících lží) je film stále zábavnější, a od grandiózního setkání v podniku (korunovaného šílenými tanečními kreacemi) jsem se už smál téměř pořád (ale na romantické chvilky pochopitelně také dojde). A přestože je dopředu jasné, jak film skončí, v tomhle případě to ani trochu nevadí, protože skvěle napsané a ještě lépe zahrané postavy se spoustou hlášek vám to bohatě vynahradí (a to se zde oproti Bosým nohám vyměnili herci i scenáristé). S radostí dávám zasloužený plný počet. „Uklidni se. Řekni mi, co ta bláznivá... co řekla moje žena.“ - „Nejde o to, co řekla, ale co neřekla.“ - „Tak mi řekni, co neřekla. Slovo od slova.“ ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Stačí na začátku mileneckého vztahu jedna nepromyšlená lež, jako jsem ženatý a mám tři děti a pak po roce tu dívku požádat o ruku a máme zaručeně o zábavu postaráno. Mladičká modrookatá kráska Goldie Hawn a v té době snad nestárnoucí Ingrid Bergman, dvě okouzlující a skvěle hrající ženy z, kterých nejde spustit zrak a jako vždy skvělý Walter Matthau. Jo byla to móóóc příjemná podívaná. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi přijde, že opravdu vtipné romantické komedie bez zbytečně vulgárních vtipů se (až na pár výjimek) natáčely v minulosti a dnes je rarita na ně narazit. Zde všechno funguje na výbornou. Úžasná chemie mezi herci, zábavný příběh, zajímavé postavy (nejenom ty hlavní, ale i ty, které se tam vyskytnou jenom na pár minut - např. seňor Sanchez) a hlavně výborně obsazená hlavní trojice (přestože G. Hawn je jako naivní Toni nádherně roztomilá, u mě to přeci jen vyhrála okouzlující I. Bergman). 90% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Skvěle namíchaný koktejl z postaršího proutníka, naivní zaláskované blondýnky a na první pohled nepřístupné staré panny, to vše servírováno v inteligentní a vtipné zápletce. Goldie Hawn na zabití a k sežrání zároveň a u Ingrid Bergman jsem se dvakrát musel ujistit, že je jí tu fakt přes 50, neuvěřitelný. Kam se hrabou dnešní romantické komedie...Edit 18.3.2019: Zhlédnuto po delší době, a i tentokrát mě to fakt bavilo. Je to skvěle napsané, zahrané a opravdu vtipných momentů je zde víc než dost. 4 hvězdičky ponechám, ale jsou opravdu hodně silné. :-) (HD, orig. + CZ tit.) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama