Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josef Kemr v orientální pohádce o tom, jak chytrý Nasreddin odhalil, komu právem náleží ruka půvabné princezny Chanšajm... Princezna se zamiluje do jednoho ze strážců svého otce-chána. Jenže otec ji nutí, aby se provdala za syna jeho zemřelého přítele, jemuž ji už jako dítě zaslíbil. Princ Abdul přijíždí s poselstvem a skříňkou se šperkem s měsíčním kamenem, jímž se má prokázat. Příští den, kdy se mají konat zásnuby, se skříňka se šperkem ztratí. Je tu ale moudrý Nasreddin, který se chopí vyšetřování a s pomocí kouzelného měsíčního kamene odhalí pravdu, který z bratrů je ten pravý ženich pro princeznu... (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Exotická pohádka z dálného Orientu, kde je krásná princezna (na černovlásku proměněná blondýnka Kateřina Macháčková), lišácký Nasreddin a bratři Anvar a Abdul Štěpánkovi. Nevím o mnoha filmech, kde by tihle dva hráli spolu (kecám, nevím o žádném dalším) a vidět ve filmu bratry, kteří jsou si skutečně podobní, jak si bratři mají být, je pro mou dušičku autistického diváka příjemné. Samozřejmě, příjemné pro mě jako pro diváka je i to, že roztomilou princeznu získá ten hezčí a sympatičtější z obou bratří. Škoda, že k nám mystický Orient neproniká i v současnosti pouze ve formě svých půvabných pohádek. ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Výborné obsazení, průměrná režie, občas hrozná kamera a velmi chybující scénář a dramturgie, trochu delší stopáž. I když tolik chybujících, nic z toho nespadne vysloveně do průšvihu a hlavně díky hercům slušně koukatelné. Všimněte si, jak se rvačce rozjedou kulisy :-D V závěru zase kamera rychle zoomuje, aby nebyl dlouho vidět mikrofon vlevo nahoře :-) ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herci v další z mnoha orientálních pohádek. Tentokrát ponechám bez komentáře, že jde o čistě studiovou pohádku odehrávající se na jednom place. Pohádka ale postrádá jakoukoli zajímavost a je vedena čistě v duchu vyšetřování Sherlocka Holmese, což ale jednak ztrácí punc pohádkovosti a jednak to člověka opravdu unudí a to přesto, že sledujeme dobré herecké výkony. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka má jediné mínus - je černobílá. Není tedy tolik lákavá pro dnešní děti, ale jinak je rozhodně má čím zaujmout. Vynikající obsazení neselhává ani v jedné personě, zábavná hudba a občas podařené hlášky prostě musí bavit. Už poněkolikáté se v české pohádce dostáváme na arabský dvůr, kde chán svou dceru zaslíbil synu svého už zesnulého přítele. Jenže přítel měl dva syny - jednoho hodného a spravedlivého, druhého nepodaru. A když přijde o chánovu dceru žádat jeden z princů, nastává otázka, zda je to ten správný syn a kde je vlastně ten druhý. Otázku má rozluštit čelenka s kouzelným kamenem. Jenže ta se ztratí. Ještě že je na dvoře moudrý a chytrý rádce Nassredin, který všemu přijde nakloub. Místy opravdu velmi vtipná a veselá pohádka, ve které září svým prostým způsobem Josef Kemr, který si svého Nassredina zahrál s velkou chutí a krásně si ho užil. Ale i další herci si své role užívají a i to je důvod, proč si tuhle pohádku občas z televizního archivu vytáhnout. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Pohádka v orientálním hávu pojednává o lásce, které ke svému naplnění musí překonat několik překážek. Pomůže jí v tom důvtip a humorný nadhled. Všichni si v pohádce vedou nadmíru dobře, do samého konce napínavé, takřka detektivní, a přitom pohádkové, popisuje lásku, která se snoubí se ctí a trpělivostí. Pověstnou nit tohoto zdatně provedeného klubíčka v rukou drží postava ztělesněná Josefem Kemrem, jež příběhu dodává humor a návod správného života. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama