Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že nebyl film cenzurou pouštěn. Zato se divím hercům, že mohou v tak hnusných filmech hrát, hlavně Prunelle Ransome (těhotenství). Ten úvod s konkrétním daty genocidy dětí a pak tento vymyšlený hnus, to mi dává dohromady něco jako tvůrcovu pokálenou vizitku. Nicméně Serrador filmové řemeslo zvládá dobře, za to ty dvě hvězdičky . Ale jinak si myslím, že takovéto filmy nic dobrého nepřinášejí, ba právě naopak. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivá záležitost ze sluncem zalitého Španělska, hned v úvodu dostane divák pár facek, zřejmě si tvůrce chtěl pojistit, že bude dávat pozor, po pravdě já chvíli zvažovala, jestli to nemám vypnout.. Nicméně odhodlala jsem se a lupla příběh manželského páru na dovolené, jak já jim rozuměla, že nechtějí být v rušném a hlučném městě a touží po klidu a tichu ostrova... Ta tísnivá atmosféra na mě dolehla ihned po příjezdu, prázdná restaurace, prázdný obchod, prázdný penzion a ta hudba k tomu.. Finále mi vyrazilo dech, zatím se z toho vzpamatovávám... ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Úžasně provokativní horor, kde překážkou nejsou ani tak dítka vraždící s andělskou tváří, jako neschopnost lidí ublížit nedospělé bytosti. Uložení příběhu do rámce světových válečných konfliktů, které nikterak nešetří ani ty nejmladší, posouvá film až do rozměru mrazivé reflexe nad vychýleným světem dosahujícím hranice únosnosti. Serrador si téměř hodinu připravuje půdu pro následovný přímý střet dvou zahraničních turistů s "pomstou nevinných" a zaplňuje uličky vyvražděné vesnice jako vystřižené z pohlednice působivou paranoidní atmosférou. Když se postupně odkryjí všechny karty překvapuje intenzivní akcí a řadou scén, které se nebojí jít přes čáru a celý problém dohnat do ďábelských důsledků. Uchopením tématu si snímek zaslouží absolutorium, od plného počtu ho však dělí přeci jen zbytečný rozjezd na pevnině, kde až trochu moc skřípou matné herecké výkony dvou hlavních postav, a nádech béčkové lacinosti, jehož se snímek nezbaví ani ve svých nejlepších okamžicích. I přes tyto drobné nedostatky však snímek osobně zařazuji do pantheonu hororového žánru, jelikož mě jen málokterý film dokázal tak hluboce znepokojit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Povzbuzen předevčírem zhlédnutým novým hororem Eden Lake, v němž roli záporáků taky zastupují mladiství, dopřál jsem si dneska tuhle španělskou perlu. Hned úvodní sestřih různých nepěkných obrázků (pochopíte) je dost silná káva, se samotným dějem nastupuje znepokojující atmosféra, která vrcholí celou poslední půlhodinu (záběr, kdy houf dětí sestupuje ze svahu na pobřeží, kraluje). Začátek filmu (dvojice prozkoumává opuštěné městečko) mi připomněl mladší snímek Antropophagus, klidně bych i věřil, že jeho režisér D´Amato se tady inspiroval. Who can kill a child? je chytrý intenzivní horor, který má svojí aktuálnost i 30 let od svého vzniku. Btw režisér Narciso Ibáñez Serrador o pět let dříve spáchal taktéž vysoce kvalitní horor La Residencia. Horror movie of the year ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vrchol filmu naštěstí přichází s jeho samotným koncem, což je jen dobře, protože se alespoň vyplatí to dlouhé čekání, které prezentuje stopáž celého filmu. I přes tu stopáž je film „Kdo by se odvážil zabít dítě?“ velmi povedeným dílem, které dokáže šokovat právě scénami s dětmi, kdy ta finální je skvělá a vy so říkáte, že tohle někdo dovolil natočit. Ale přesně takhle měl ten film vypadat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Ve Velké Británii vyšel film pod názvem Smrt je dětská hra, ve Spojených státech zase pod názvy Ostrov zatracených a V pasti. (hladass)
  • Holandská turistka mluví po celou dobu do telefonu německy. (Samthron)

Reklama

Reklama